Cine este cămătarul din Constanța arestat de polițiști

1664
Cine este cămătarul din Constanța arestat de polițiști - constanteanarestatpentrucamata-1411580720.jpg

Articole de la același autor

Un constănțean a fost arestat preventiv, fiind acu-zat de camătă. Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, în luna iunie a acestui an, un cuplu s-a prezentat la Secția 5 Constanța, reclamând că individul de la care au împrumut câteva mii de euro ar fi de fapt cămătar și că le pretinde o sumă exorbitantă înapoi. Anchetatorii au demarat o anchetă și au stabilit că suspectul, identificat ca fiind Dănuț Condur, ar fi acordat mai multe îm-prumuturi în ultimii ani, pentru care pretindea o dobândă considerabilă. "Din probele administrate până în acest moment în cauză, în sarcina inculpatului Dănuț Condur s-a reținut că în perioada 16 martie 2012 - 22 octombrie 2013, în calitate de creditor, a acordat în mod neautorizat un număr de nouă îm-prumuturi cu dobândă către diferiți debitori, prin acte autentificate la un birou notarial, cu sume cuprinse între 2.000 și 9.950 de euro", au precizat procurorii. 


Anchetatorii au adăugat că între constănțeanul acuzat de cămătărie și clienții săi se încheia, în primă fază, un contract de mână, care ulterior era legalizat la notar. În contracte se trecea, drept garanție, un bun imobil deținut de debitor: fie o garsonieră, fie un teren deținut de acesta. Ulterior, dacă debitorii nu-și achitau datoriile, constănțeanul se adresa magistraților și solicita executarea silită a bunurilor. Potrivit portalului Judecătoriei Constanța, mai multe solicitări ale bărbatului de executare silită a debitorilor au fost aprobate. 


Marți seara, 23 septembrie, bărbatul a fost reținut și dus în fața magistraților de la Judecătoria Constanța, care au dispus arestarea lui preventivă pentru 20 de zile. Potrivit prevederilor din Codul Penal, camăta, definită ca fiind "darea de bani cu dobândă, ca îndeletnicire, de către o persoană neautorizată", se pedepsește cu închisoare de la șase luni la cinci ani. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 24 Septembrie 2014
Stire din Eveniment : Constănțean arestat pentru CAMĂTĂ
Pagina a fost generata in 2.6374 secunde