€ 4.667
£ 5.2812
$ 4.0662

Cine dirijează din umbră afacerile cu fier vechi

Ştire online publicată Vineri, 04 Mai 2012. Autor: Florentina BOZÎNTAN - DUMITROV
Centrelor de colectare a fierului vechi nu ar trebui să li se permită să deschidă noaptea. De această părere sunt polițiștii constănțeni, care atrag atenția că acest program de funcționare încurajează furtișagurile.

Nu este cartier mărginaș al Constanței unde să nu fie câteva zeci de centre de colectare a deșeurilor feroase. Ultima numărătoare realizată de autorități arată că în municipiu sunt peste 70 de astfel de unități. Cele mai multe sunt încropite în gospodării, iar semnele după care pot fi recunoscute sunt afișul cu litere de-o șchioapă, pe care stă scris "Fier vechi", un cântar ruginit și mormanul de fiare.

Programul de funcționare al acestor centre încurajează hoțiile, atrag atenția oamenii legii.

"Nu consider că este normal ca astfel de unități să deschidă în timpul nopții. Care gospodar cinstit merge să valorifice deșeurile feroase pe care le are prin gospodărie în miez de noapte?", a arătat comisarul șef Valentin Burlacu, șeful Poliției Constanța.

De altfel, se știe deja că rar se poate vedea activitate în cadrul acestor centre în timpul zilei, iar după lăsarea întunericului totul se animă.

În ultima perioadă, polițiștii au efectuat mai multe controale la aceste centre, atât din municipiu, cât și din județ.

"Dacă s-a dovedit că sunt im-plicați în fapte penale, responsabililor și angajaților centrelor le-au fost întocmite dosare penale. Și au fost întocmite dosare pentru evaziune fiscală și pentru tăinuire la infracțiuni de furt", a arătat comisarul șef Emilian Pârvu, șeful Poliției municipiului Constanța.

Cât privește însă programul de funcționare al centrelor, oamenii legii susțin că nu intră în competența lor.

Direcția Corp Control dă amenzi

La rândul lor, cei cu rol de răspundere în verificarea existenței autorizației de funcționare și a respectării orarului avizat, respectiv lucrătorii Direcției Corp Control din cadrul Poliției Locale Constanța, susțin că verificările nu au scos la iveală multe nereguli.

"Au fost verificate toate centrele de colectare a deșeurilor feroase din municipiului Constanța. Putem să spunem că toate au autorizație de funcționare, ceea ce înseamnă că s-a mai corijat situația față de cum era", a afirmat Ionuț Pripiși, șeful Direcției Corp Control. E drept, însă, că pentru nerespectarea programului de funcționare au mai fost aplicate amenzi. Nu înseamnă, însă, că responsabilii centrelor s-au speriat, mai ales că polițiștii locali nu le pot trece pragul prea des.

"Pentru a realiza controale mai dese ne trebuie personal, pe care acum nu-l avem", a adăugat reprezentantul autorității locale. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
luni, 22 octombrie Foto : VIDEO. FEMEIE DECAPITATĂ DE TREN, ÎN GARA MEDGIDIA! 52232 vizite, 0 comentarii VIDEO. FEMEIE DECAPITATĂ DE TREN, ÎN GARA MEDGIDIA!
Sport
sambata, 20 octombrie Foto : DOLIU ÎN FOTBALUL ROMÂNESC! A MURIT ILIE BALACI 50378 vizite, 0 comentarii DOLIU ÎN FOTBALUL ROMÂNESC! A MURIT ILIE BALACI
Cultură-Educație
sambata, 20 octombrie Foto : Misterul de la Hârșova. Masa pe care a mâncat împăratul Traian, o legendă în piatră 8928 vizite, 0 comentarii Misterul de la Hârșova. Masa pe care a mâncat împăratul Traian, o legendă în piatră
Social
luni, 22 octombrie Foto : Atenție, se oprește furnizarea de gaze naturale, în județul Constanța! 8674 vizite, 0 comentarii Atenție, se oprește furnizarea de gaze naturale, în județul Constanța!
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.8337 secunde