Cine dirijează din umbră afacerile cu fier vechi

3720
10
Cine dirijează din umbră afacerile cu fier vechi - fier-1336061419.jpg
Centrelor de colectare a fierului vechi nu ar trebui să li se permită să deschidă noaptea. De această părere sunt polițiștii constănțeni, care atrag atenția că acest program de funcționare încurajează furtișagurile.

Nu este cartier mărginaș al Constanței unde să nu fie câteva zeci de centre de colectare a deșeurilor feroase. Ultima numărătoare realizată de autorități arată că în municipiu sunt peste 70 de astfel de unități. Cele mai multe sunt încropite în gospodării, iar semnele după care pot fi recunoscute sunt afișul cu litere de-o șchioapă, pe care stă scris "Fier vechi", un cântar ruginit și mormanul de fiare.

Programul de funcționare al acestor centre încurajează hoțiile, atrag atenția oamenii legii.

"Nu consider că este normal ca astfel de unități să deschidă în timpul nopții. Care gospodar cinstit merge să valorifice deșeurile feroase pe care le are prin gospodărie în miez de noapte?", a arătat comisarul șef Valentin Burlacu, șeful Poliției Constanța.

De altfel, se știe deja că rar se poate vedea activitate în cadrul acestor centre în timpul zilei, iar după lăsarea întunericului totul se animă.

În ultima perioadă, polițiștii au efectuat mai multe controale la aceste centre, atât din municipiu, cât și din județ.

"Dacă s-a dovedit că sunt im-plicați în fapte penale, responsabililor și angajaților centrelor le-au fost întocmite dosare penale. Și au fost întocmite dosare pentru evaziune fiscală și pentru tăinuire la infracțiuni de furt", a arătat comisarul șef Emilian Pârvu, șeful Poliției municipiului Constanța.

Cât privește însă programul de funcționare al centrelor, oamenii legii susțin că nu intră în competența lor.

Direcția Corp Control dă amenzi

La rândul lor, cei cu rol de răspundere în verificarea existenței autorizației de funcționare și a respectării orarului avizat, respectiv lucrătorii Direcției Corp Control din cadrul Poliției Locale Constanța, susțin că verificările nu au scos la iveală multe nereguli.

"Au fost verificate toate centrele de colectare a deșeurilor feroase din municipiului Constanța. Putem să spunem că toate au autorizație de funcționare, ceea ce înseamnă că s-a mai corijat situația față de cum era", a afirmat Ionuț Pripiși, șeful Direcției Corp Control. E drept, însă, că pentru nerespectarea programului de funcționare au mai fost aplicate amenzi. Nu înseamnă, însă, că responsabilii centrelor s-au speriat, mai ales că polițiștii locali nu le pot trece pragul prea des.

"Pentru a realiza controale mai dese ne trebuie personal, pe care acum nu-l avem", a adăugat reprezentantul autorității locale. 

Comentează știrea

eu,cainele maidanez constantean(vorbesc in numele celor 20 000 caini maidanezi din CTA) DECLAR MANDRU CA SUNTEM NR 1 PE TZARA LA MAIDANEZI PE CAP DE LOCUITOR CONSTANTEAN.
4 mai 2012
primarului vesnic absent si drogy,primariei cu cohorta de angajati care nu fac nimic si ecarisajului care toaca frunze la (culmea ironiei!)caini:))..

Eu, ca un caine maidanez ce ma aflu pe strazi, declar urmatoarele: 1. sunt un caine al nimanui, deci nimeni nu este responsabil de comportamentul meu pe strazi 2. mi-e foame intotdeauna! caut oriunde si ma bat cu ceilalti caini pentru mancare, iar daca nu gasim, atunci atacam oamenii in speranta ca vom gasi ceva prin plasele lor. Daca nu, atunci macar sa ii capsam bine sa ne tina minte! 3. noi, cainii, avem simtul teritoriului foarte dezvoltat. Orice intrus nu este binevenit si trebuie muscat. Exceptie fac (nu e sigur niciodata insa) babele fara ocupatie care ne mai dau de mancare dimineata. 4. avem o mare ura pe biciclisti si motociclisti: trebuie dati jos de pe ciudateniile astea cu doua roti! 5. nu suportam oamenii care poarta gluga sau care vin cu plase mari de la piata: trebuie capsati urgent! 6. noaptea ne vine cheful cel mai mare sa urlam la luna, sa ne batem intre noi sau cu alte haite din vecinatate (sa moara de oftica aia de se duc a doua zi la scarbiciu) 7. ne place foarte mult sa atacam din spate, iar daca si reusim sa muscam, crestem pe scara ierarhica din haita 8. ii uram foarte tare pe cei da la ONG-uri care pretind ca ne iubesc, dar ne lasa pe strazi singuri, fara hrana! Iarna inghetam de frig, iar vara ne sufocam de caldura, iar ei se scalda in banii alocati pentru ingrijirea noastra! 9. nu ne intereseaza ca ne rahatim pe orice trotuar si strada, important e sa fie cat mai mult si sa ramana acolo, ca sa se stieeee...ca suntem prezenti! 10. suntem stapanii strazilor si deci toata lumea trebuie sa se dea la o parte din fata noastra! De exemplu: ne place unora dintre noi sa alergam dupa masini ca sa muscam din cauciucuri, iar daca se nimereste vreun nefericit in goana noastra dupa masina, ne multumim atunci cu el! Avand in vedere ca m-am saturat pe strazi, va rog faceti ceva: ori ma duceti intr-un adapost si ma ingrijiti, ori ma eutanasiati! Daca nu sunteti in stare sa ma ingrijiti cum trebuie sau sa ma dati in adoptie unor stapani responsabili si sanatosi la cap (care nu imi vor da drumul inapoi pe strazi), va rog din toata inima sa ma eutanasiati! Va multumesc!

ion
4 mai 2012
sint bagati mafioti turci,greci -dau spagi mari

verificati cine sint in spatele centrelor -mafioti din turcia,piata chi;iei,mafioti care dau spagi la garda financiara.politie,primarie si prefectura--fura marfa din port trimisa tot de ei-se intoarce marfa -inainte luau tva de miliarde euro- acum e metofda suveica-dga si diicot si dna tac-evaziune de miliarde euro

dogan iusuf
4 mai 2012
tarziu

dupa ce s-a ras tot ce am construit in 50 ani,cu o mnca neitrerupta,6 zile pe saptamana si munca patriotica dminicile si eforturi uriase.In acesti 22 ani s-a ras totul,fabrici,uzine,sisteme de irigatii,reteaua cai ferate,portul,capacele de canalizare,betoniere,macarale,silozuri,gari,etc..Nu-ti vine sa crezi sa aibe tupeul sa descopere acum cine profita.Bataie de joc a muncii noastre,a vietilor noastre.

prietenul Done
4 mai 2012
mai lasane

Nu va mai faceti ca nu stiti, intrebati-l pe comisarul Rapotan cine conduce afacerile cu fier vechi

cristi
4 mai 2012
Cauti de munca

Daca stii sa copiezi si sa lipesti un anunt ,atunci poti castiga bani lucrand de acasa pe internet.Tot ceea ce iti trebuie este sa ai un calculator si conexiune la internet.Nu iti trebuie decat 10 minute pe zi ca sa pui un anunt.Daca vreti sa aflati mai multe detalii puteti intra in contact prin email [email protected]. Se castiga bani in fiecare zi. Sa aveti o zi buna!

eduard
4 mai 2012
o palma o spala pe cealalta

nu ar exista mafia din curtea lu nea ilie, care face si el o paine juma cu banii din fieru vechi daca astia cu autorizatii si inspectii coordonati de pretenu nostru tuturor nea fasolica... n ar inchide ochii si nu ar baga bani in buzunar. iar cu cateii... probabil nea mazarica ii tine acolo ca stie ca suntem prea ocupati sa mergem la sala. voi nu vedeti sau realizati cate calorii ardem fugind de haitele de cacatei turbati?

Ananda
9 mai 2012
Da mai departe, Oamenii trebuie sa stie!

Atentie! Vehiculeaza vorba ca Radu Stefan Mazare, edilul Constantei, ar avea SIDA. Zvonurile sunt adevarate, iar constantenii stiu. Primarul a fost detectat sero-pozitiv in Brazilia, in 2003, la o clinica din Sao Paulo, unde ulterior i s-a fost furat dosarul si vandut unui paparrazo, care l-a santajat pe Mazare, acesta din urma platind o suma colosala de bani pentru tacere. Regional, primarul este acoperit in continuare prin media controlata, cu suportul PSD. Informatia insa a aparut public in forma documentului oficial scanat si incarcat pe un site public in iarna anului 2011. Site-ul a fost suspendat ulterior la cerere, sub motiv de continut ilicit. Atentie mare: Radu Mazare NU are ciroza ori boala de ficat, el sufera de primul stadiu al maladiei transmisibile prin contact intim. Membrii conducerii au fost informati, dar invitati la tacere. O declansare a stirii prin mass-media ar fi fatala conducerii consiliului local Cta, spune un angajat al primariei, ce prefera sa ramana in anonimat spre siguranta locului de munca. Sursa infectarii lui Mazare se pare a fi contactul neprotejat avut cu tinere din America de Sud si Africa (Madagascar) din ultimii 10 ani, invitate la petreceri private pe yacht-uri. Un sfat aditional si folositor: in cluburile din Mamaia umbla o grupare secreta de infectati HIV, in mare oameni cu situatie materiala deosebita. Asadar petrecaretii sunt invitati la prudenta, in special fetele. Dati mai departe, pentru ca oamenii sa stie.

Crina
11 mai 2012
Da-l mai departe, pentru binele copiilor nostri.

Atentie! Vehiculeaza vorba ca Radu Stefan Mazare, edilul Constantei, ar avea SIDA. Zvonurile sunt adevarate, iar constantenii stiu. Primarul a fost detectat sero-pozitiv in Brazilia, in 2003, la o clinica din Sao Paulo, unde ulterior i s-a fost furat dosarul si vandut unui paparrazo, care l-a santajat pe Mazare, acesta din urma platind o suma colosala de bani pentru tacere. Regional, primarul este acoperit in continuare prin media controlata, cu suportul PSD. Informatia insa a aparut public in forma documentului oficial scanat si incarcat pe un site public in iarna anului 2011. Site-ul a fost suspendat ulterior la cerere, sub motiv de continut ilicit. Atentie mare: Radu Mazare NU are ciroza ori boala de ficat, el sufera de primul stadiu al maladiei transmisibile prin contact intim. Membrii conducerii au fost informati, dar invitati la tacere. O declansare a stirii prin mass-media ar fi fatala conducerii consiliului local Cta, spune un angajat al primariei, ce prefera sa ramana in anonimat spre siguranta locului de munca. Sursa infectarii lui Mazare se pare a fi contactul neprotejat avut cu tinere din America de Sud si Africa (Madagascar) din ultimii 10 ani, invitate la petreceri private pe yacht-uri. Un sfat aditional si folositor: in cluburile din Mamaia umbla o grupare secreta de infectati HIV, in mare oameni cu situatie materiala deosebita. Asadar petrecaretii sunt invitati la prudenta, in special fetele. Dati mai departe, pentru ca oamenii sa stie.

Recuperamdatorii
8 iunie 2012
recuperamdatorii

Recuperam datorii , legal si gratuit. recuperamdatorii.ro

EscorteDinRomania.ro
7 aprilie 2015
EscorteDinRomania.ro - Escorte Constanta, Escorte Cluj, Escorte Bucuresti, Escorte Iasi...

EscorteDinRomania.ro - Escorte Constanta, Escorte Cluj, Escorte Bucuresti, Escorte Iasi... www.EscorteDinRomania.ro -Escorte Constanta, Escorte Bucuresti, Escorte Brasov, Escorte Cluj, Escorte Iasi, Escorte Timisoara, Escorte Arad, Escorte Craiova, Escorte Targu Mures, Escorte Mures, Escorte Oradea, Escorte Satu Mare, Escorte Tulcea, Escorte Buzau, Escorte Pitesti... Lista detaliata pe judete pentru servicile de escorte din Romania si saloane de masaje erotice din Romania pe: www.EscorteDinRomania.ro escorte unice...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3875 secunde