Cine are dreptate în SCANDALUL ARESTĂRILOR DE LA CRIMĂ ORGANIZATĂ! "Cum să-și mai facă un polițist meseria?"

1997
26
Cine are dreptate în SCANDALUL ARESTĂRILOR DE LA CRIMĂ ORGANIZATĂ!
Cei trei ofițeri de la Crimă Organizată Constanța, arestați pentru lipsirea de libertate și torturarea unui anchetator sub acoperire, sunt acuzați de fapte pe care nu ai crede că le poate comite un om al legii. În schimb, colegii de la Constanța le iau apărarea și atrag atenția că nici măcar magistrații care i-au pus după gratii nu au ținut cont de un aspect important: nu au luat șpagă!


Cum să-și mai facă un polițist meseria? O întrebare rostită de cei care obișnuiesc să lucreze sub acoperire și înțeleg riscurile și, am putea spune, tind să ia partea investigatorului din cadrul Direcției Generale Anticorupție, care lucra sub acoperire și care-i acuză pe cei trei ofițeri de la Crimă Organizată Constanța de tortură și abuz în serviciu; dar, aceeași întrebare este și pe buzele colegilor de la Constanța, care-i cunosc pe cei trei polițiști și spun că nu și-au făcut decât datoria. 


Dezbrăcat și cu pistolul la tâmple, în parcare 


Flagrantul a fost organizat întrucât exista suspiciunea că ofițerii de poliție din cadrul Crimei Organizate Constanța ar lua mită. Aceștia nu au luat mită, însă au ajuns să fie acuzați de lipsire de libertate și tortură. Cert este, însă, că faptele de care sunt acuzați Bogdan Mircea Teodorescu, Dragoș Emil Petcu și Vlad Ștefan Zaharia, așa cum sunt ele prezentate în motivația arestării lor preventive, redactată de magistrații Curții de Apel București, sunt dintre cele mai grave. 


Astfel, în noaptea de 2 spre 3 mai, cei trei polițiști de la Crimă Organizată Constanța desfășurau o acțiune în zona clubului Kudos Beach din stațiunea Mamaia. În jurul orei 00,30, investigatorul sub acoperire, mențio-nat cu inițialele T.F.C., l-a abordat pe Dragoș Emil Petcu și l-a întrebat dacă dorește să cumpere ceva ce l-ar putea ajuta să se simtă mai bine. El a scos din buzunar un pliculeț cu o substanță vegetală, când a intervenit și al doilea polițist constănțean, Bogdan Mircea Teodorescu. Ei i-au luat agentului sub acoperire portofelul, dar și telefoanele mobile și, după ce l-au dezbrăcat și bătut, au mers cu el în camera de hotel pe care acesta o avea la Coral. 


"Polițistul sub acoperire TFC a fost încătușat, fără a fi întrunite cerințele legale pentru luarea acestei măsuri; a fost lovit în mod repetat cu pumnii în zona capului de către făptuitori, care îi cereau constant, pe un ton ridicat, să mărturisească; a fost complet dezbrăcat în parcarea menționată și apoi lovit la nivelul membrelor inferioare cu o bâtă; a fost amenințat cu arma, lipită de tâmplă și apoi de abdomen, această acțiune culminând cu acționarea de către inculpatul Zaharia Vlad Ștefan a trăgaciului pistolului Glock - arma sa de serviciu - în timp ce țeava era în apropierea abdomenului investigatorului, fără însă a avea cartuș pe țeava, și apoi de încărcarea ostentativă a armei și amenințarea cu împușcarea; a fost amenințat în mod repetat, afirmațiile fiind îndreptate inclusiv împotriva familiei acestuia, precum și a celor care «l-au trimis» etc", se menționează în motivația arestării preventive. 
Faptele ar fi fost comise în camera din Hotelul Coral, în parte în autoturismul de serviciu Volkswagen Passat, dar și în apropierea acestuia. Mai mult, odată ajunși în cameră, cei trei polițiști i-ar fi luat agentului sub acoperire 2.700 de lei, deși nu aveau mandat de percheziție domiciliară, se mai menționează în documentul citat. 


Percheziție corporală în parcare 


Alta este versiunea prezentată de colegii polițiștilor arestați. Potrivit acestora, investigatorul care se dădea drept traficant le-a spus că le vinde pliculețul cu stupefiante cu 100 de lei și că mai are droguri în cameră, de la un traficant din București. Odată ajunși în cameră, le-a oferit 2.700 de lei, pe care cei trei constănțeni i-au refuzat. Ulterior, l-au scos din camera de hotel în parcare, pentru a-l duce la secție, iar în parcare, lângă mașina de poliție, i-au făcut per-cheziție corporală, fiind pus să se dezbrace de pantaloni. 


"Și-au făcut datoria, nu au luat mită!


Pe de altă parte, reprezentanții Corpului Național al Polițiștilor, organizația profesională ai cărei membri sunt și cei trei polițiști constănțeni, atrag atenția asupra unui aspect, ignorat, susțin ei, de magistrați: cei trei polițiști și-au făcut datoria! "Din punctul nostru de vedere, cei trei polițiști și-au făcut datoria, nu au luat șpagă! Acest aspect nu a fost pus în valoare. S-a pus accent doar pe reclamația că au reținut persoana respectivă și că ar fi lipsit-o de libertate. 


Cum altfel mai poți să cercetezi pe cineva, dar nu o reții? Nu am văzut, însă, același aplomb din partea instanțelor de judecată atunci când au fost violuri, ultraje contra bunelor moravuri sau ultraje contra polițiștilor. În aceste condiții, nu poți să nu te întrebi cum poți să-ți mai faci meseria", ne-a declarat comisarul Marcel Ciubotariu, vicepreședintele CNP Constanța. 


De altfel, o părere similară au avut și alți polițiști constănțeni, care au preferat să-și păstreze anonimatul: "Cei trei meritau să fie premiați, nu arestați! Cred că, mai degrabă, celor de la DGA nu le-a convenit că le-a picat cazul, nu le-a mai ieșit flagrantul, căci, din câte am înțeles, nici zilele de îngrijiri medicale nu se justifică printr-un certificat medico-legal", ne-a spus unul dintre ei. 
Însă, până când vor fi lămurite ițele acestui război intern, între structurile de ordine, cei trei polițiști constănțeni rămân după gratii.


Comentează știrea

26 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Dorel
29 mai 2013
Acolo sa stea

Politia trebuie sa apere LEGEA. Cei trei au aparat LEGEA ca militienii???!!! In clipa in care bat, cu pumnii, cu picioarele cu BITA???!!! ameninta apasind tragaciul Glock-ului fara glont cei trei sint MILITIENI. In clipa in care nu respecta legea si intra in camera de hotel FARA MANDAT DE PERCHEZITIE cei trei sint MILITIENI. Ce mai lipsea sa caute un "rotisor" ramas de la militie si sa il bage acolo ? Inafara de asta aia de la Bucuresti nu sint timpiti ca sa trimita un om de aiurea intr-o astfel de misiune. Stiau ei ce stiau. Si uite asa s-a spart buboiul. O ultima intrebare: Daca cel care a fost batut era un om normal si astia trei militieni nu pateau nimic ar fi actionat la fel in continuare ? SINT CONVINS CA DA PUNCT

gigi
29 mai 2013
si-au facut datoria ?

Pai cum ma, cu pumnii si cu picioarele ? Asa trebuie sa-si faca datoria un politist platit din banii nostrii ? Nu cred ca vad bine ce scrie... Cat despre jegurile astea de la antidrog, ce sa zic, sunt mult mai rau decat traficantii, si sa nu-i separam ca si astia vand de rup ce confisca, numai ca nu o fac personal. Asa ca le urez un binemeritat si cat mai lung sezon alaturi de gigi becali, si bineinteles cat mai multe sapunuri scapate pe jos. Jos ca acolo le e locul la animalele astea !

constantean
29 mai 2013
bravo lor

Ba chiar i-as premia si promova pe cei 3 !!!! Cand alegi sa devii traficant , iti asumi si o bataie din cand in cand . Pentru cei ce nu stiu, la opunerea in momentul arestului, actiuni corporale de acest gen sunt trecute in procedura !! Mai cititi domnilor....

costy
29 mai 2013
fara insigna aia sunt zero

asa fac ordinarii.......dar fara insigna aia sunt ZERO....le tremura chilotii pe ei.........sunt niste scursuri ale societatii si cand au insigna in buzunar bat ei pe toata lumea......vreau sa i vad acum fara insigna.....ca nici strada nu mai stiu sa traverseze

admirator
29 mai 2013
nu au luat spaga

la acest flagrant (cine a macanit?)... oricum, abuzurile, privarea de libertate si tortura sunt pedepsibile in C.p. actual... Dar seful celor 3 nu-i cumva mazarel? Nu pe el il protejeaza?

alt constantean
29 mai 2013
esti prost

si unde, ma rog, as putea citi aceste proceduri de care zici? tembel esti...

Răspuns la: bravo lor
Adăugat de : constantean, 29 mai 2013
Ba chiar i-as premia si promova pe cei 3 !!!! Cand alegi sa devii traficant , iti asumi si o bataie din cand in cand . Pentru cei ce nu stiu, la...
Miruna
29 mai 2013
postari din presa nationala despre cta, constanteni,electoratul lui mazare si desigur si despre insusi pastaiosul (drogat sau mafiot,depinde cum il vede fiecare);cert e ca din cauza lui cta e vazuta ca un stat in stat si o zona mafiota

postari din presa nationala despre cta, constanteni,electoratul lui mazare si desigur si despre insusi pastaiosul (drogat sau mafiot,depinde cum il vede fiecare);cert e ca din cauza lui cta e vazuta ca un stat in stat si o zona mafiota.Primarul Constanței a fost invitatul special al emisiunii Marinei Almășan, "Ne vedem la TVR", difuzată sâmbătă, 25 mai, de la Mamaia. Unul dintre lăudătorii lui Radu Mazăre a fost arhiepiscopul Tomisului, care l-a asemuit pe primar unui sfânt. Știri pe aceeași temă VIDEO Alexandru Tomescu, vioara Stradivarius și Divinitatea, într-un s... Polițiști Antidrog arestați pentru tortură. Ei au supus la suplicii un... FOTO Spectacol vizual la Mamaia. Cum va arăta stațiunea în noua înfăți... Transmisia live de pe terasa clubului Ego din Mamaia, aparținând familiei Becali, a cuprins o trecere în revistă a realizărilor excentricului Radu Mazăre. Primarul și-a făcut apariția de pe mare, unde se dădea cu sky-jetul. El a fost așteptat de Marina Almășan pe plajă, apoi a mers în culise pentru a-și schimba costumația. "Am căzut în apă și e foarte rece, sper că nu mă ții așa toată emisiunea, că e frig", s-a scuzat Mazăre. Citeste mai mult: adev.ro/mnequt

st3fun
29 mai 2013
si cum altfel

ar putea sa stoarca informatii de la un traficant? Cu vorba buna?

vic
29 mai 2013
perchezitie

pentru perchezitia camerei de hotel nu este nevoie de mandat. hotelul este un spatiu public. trebuia informat administratorul hotelului. daca judecatorii au zis asa au gresit catastrofal. sau preluare a fost distorsionata. iar in DNA sunt majoritatea cretini de procurori care nu au capacitatea profesionala sa faca investigatii ample decat prin provocari sau amenintari ca daca nu colaborezi cu ei faci ani grei de puscarie. in fapt legea le permite asa ceva numai ca ei sunt incapabili de onestitate si sunt interesati numai de un pic de adevar. in cazul acesta si-au dovedit incapacitatea. de ce nu supravegheau investigatorul sub acoperire. atat pt a-l proteja cat si pt a-l supraveghea cum lucreaza. un tampit de procuror a regizat aceasta infiltrare dupa capul lui cretin unde se crede mare incoruptibil si investigator de proportii mondiale. nu-i cunosc pe cei trei si nici nu vreau sa-i apar in necunostinta de cauza. dar DNA-ul cand nu are flagrant face presiune pe judecatori pt ca si ei au slabiciunile lor omenesti.

col bogdan
29 mai 2013
politisti

Baaaai comanda la mine, Politisti nu au luat spaga pt ca era prea putin cascaval.ce sa mai faci in ziua de azi 3000 lei.daca erau vreo 30000 euroi se pune botul.intrebati l pe aghiotantul meu Griguta Pesterau...el stie mai bine. baiii si banutii mei din cipru ce mai stiti de ei????

26 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3764 secunde