Cine a creat un "prejudiciu de imagine colosal" Spitalului Județean Constanța?

1337
2
Cine a creat un

Magistrații de la Tribunalul Constanța l-au audiat, ieri, în calitate de martor, în procesul în care doi foști angajați ai celei mai mari unități spitalicești de la malul mării sunt judecați pentru luare de mită, pe însuși managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța, dr. Dănuț Căpățână.

Managerul SCJU Constanța a declarat magistraților că, în iulie 2009, când a venit la conducerea instituției respective, a constatat mai multe nereguli, printre care termene depășite, plăți întârziate și lipsa unui diriginte de șantier în ceea ce privește lucrările de construcție la centrala termică ce se ridica pe banii Ministerului Sănătății, de la care s-a ajuns ca angajații Maria Magdalena Necula Popovici și Valentin Crăciun să fie trimiși în judecată pentru luare de mită. 


"Am solicitat un audit al Curții de Conturi și al Direcției de Sănătate Publică, dar mi s-a spus că nu se poate, fie că nu au în plan asemenea controale, fie, în al doilea caz, că nu au suficient personal", a spus directorul Dănuț Căpățână.
Martorul Căpățână a declarat apoi că, în luna august 2009, administratorul unei societăți subcontractoare i s-a plâns că Valentin Crăciun, maistru, și Magdalena Maria Necula Popovici, inginer - șef Serviciul de Investiții Dezvoltare, i-ar fi pretins sume de bani și efectuarea de lucrări în intres personal în schimbul avizelor pentru devize ce aveau drept scop decontarea banilor.
"Iulian Bucur mi-a spus că Magdalenei Necula i-ar fi efectuat lucrări la domiciliu în valoare de aproximativ 170 de milioane de lei vechi și că lui Crăciun i-ar fi dat 150 de milioane de lei vechi. Am vizionat înregistrarea audio-video prin care cei doi solicitau suma de bani și efectuarea de lucrări la domiciliu", a mai spus managerul spitalului.


Mai mult, Dănuț Căpățână a spus că cei doi nu aveau niciun fel de atribuții în a semna devize de lucrări în vederea descărcării de sarcini a executantului lucrării, aceste atribuții revenindu-i dirigintelui de șantier. 


Pentru a se lămuri cu privire la această situație care nu făcea deloc cinste spitalului, dr. Căpățână a solicitat efectuarea unei expertize în ceea ce privește construirea centralei termice. 


"Am constatat, în urma expertizei, că o parte dintre lucrări erau supraevaluate și că o parte nu au fost avizate de dirigintele de șantier, existând un semn de în-trebare asupra existenței sau inexistenței lor", a declarat managerul.
Întrebat de avocați dacă, prin fapta lor, inculpații au adus un prejudiciu de imagine spitalului, dr. Dănuț Căpățână a spus: "Prejudiciul de imagine prin această faptă a fost colosal!".

La termenul de ieri în procesul ce-i privește pe Necula și Crăciun, judecătorii au audiat-o și pe Rodica Sin, fostul director economic al unității spitalicești. Aceasta a spus că cei doi inculpați ar fi fost puși să se ocupe de supravegherea lucrărilor de construcție la centrala termică de către directorul general de atunci al spitalului, Ioan Tofolean, printr-o dispoziție verbală. Numai că, în urma audierii sale de către anchetatori, acesta a negat că ar fi dat o astfel de dispoziție… 


Magistrații de la Tribunalul Constanța vor continua audierile în acest dosar în luna octombrie.

Comentează știrea

cRSvljWYtlMZxxe
13 mai 2014
JVrUtYEw

CvdFtR pjtxilqhgxau, [url=http://lksvcmoaobre.com/]lksvcmoaobre[/url], [link=http://ywiiqhstxgez.com/]ywiiqhstxgez[/link], http://qgszjqvfvtuh.com/

RUTgMmVW
29 august 2014
LBWceukPh

IndHwy pdayusxiucrd, [url=http://afcyfglxegrw.com/]afcyfglxegrw[/url], [link=http://mfxgbuwahqhv.com/]mfxgbuwahqhv[/link], http://kgujqqndqrqn.com/

Articole pe aceeași temă

Luni, 19 Septembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Mircea Diaconu, învins de ANI
Joi, 08 Septembrie 2011
Stire din Actual : Atac cu bombă în New Delhi
Pagina a fost generata in 0.4143 secunde