Chilipiruri la Constanța: I-Phone cu carcasă de gresie și lemn

163

Articole de la același autor

Țepele cu înlocuirea telefoanelor mobile cu gresie, săpun sau lemn sunt vechi. Cu toate acestea, an de an, în timpul sezonului estival, borfașii nu duc lipsă de clienți. Unul dintre ei a avut ghinionul ca cel pe care încerca să-l păcălească să se prindă de schemă și să-l dovedească până la venirea Poliției!

Costel Boldamir, de 39 de ani, este originar din Galați, dar în timpul sezonului estival a venit pe litoral pentru a-și încerca norocul în fărădelegi. Iar ocupația găsită a fost să ofere spre vânzare telefoane mobile "ieftine și bune" turiștilor dornici de chilipiruri. Miercuri după-amiază acesta se afla în zona Satului de Vacanță și a abordat un turist de 29 de ani, din Focșani, oferindu-i spre vânzare un Smartphone. Cei doi s-au înțeles la preț, căzând de acord asupra sumei de 200 de lei, vânzătorul i-a înmânat clientului telefonul, într-o husă din material textil și se pregătea să plece. Cumpărătorul a realizat că este ceva în neregulă, așa că a verificat imediat interiorul husei și a constatat că în loc de telefon se alesese cu… o bucată de gresie! Drept pentru care l-a prins pe vânzătorul escroc și l-a reținut până la sosirea echipajului de la Secția 2 Poliție. Individul a fost dus la secție, unde i-a fost deschis dosar penal pentru înșelăciune, el fiind cercetat în libertate.

Săptămânile trecute, alți indivizi au ajuns în atenția polițiștilor constănțeni, după ce au încercat escrocherii similare. De exemplu, doi indivizi din Constanța, de 22 și 26 de ani, sunt anchetați tot de polițiștii Secției 2, pentru că au încercat să-i vândă unui turist, contra sumei de 250 de lei, o … bucată de lemn! În schimb, un alt vânzător ambulant, de asemenea anchetat în prezent de oamenii legii, și-a încercat norocul în comercializarea de gresie pe post de telefon mobil, iar prețul cerut era de 170 de lei.

Polițiștii atrag atenția că acestea sunt cazuri fericite, în care cumpărătorii și-au dat seama în scurt timp de faptul că au fost păcăliți, iar suspecții au fost prinși și banii recuperați. Dar există riscul ca escrocii să dispară până ca victimele să descopere înșelăciunea! Drept pentru care, recomandarea polițiștilor este să nu achiziționați bunuri de la comercianții ambulanți! 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4256 secunde