Cetățenii vor putea depune online cereri pentru pasaport și cartea de identitate

468
Cetățenii vor putea depune online cereri pentru pasaport și cartea de identitate - carmendan-1562850682.jpg

Articole recomandate

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunțat joi că, la nivelul MAI, va fi creat, printr-un proiect european, un centru de furnizare de servicii electronice cu scopul debirocratizării activității și pentru simplificarea accesului cetățenilor, care vor putea depune online cereri inclusiv pentru obținerea cărții de identitate, a pașaportului sau a carnetului de șofer.

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mânzatu, ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, și președintele Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități, Adrian Vlad Chiotan, au semnat contractele de finanțare pentru proiectele: "Hub de servicii (centrul de furnizare servicii electronice) la nivelul MAI", "Sistem informatic integrat de emitere și gestiune a pașaportului elctronic, pașaportului diplomatic și de serviciu și a titlurilor de călătorie în oficiile posturilor consulare" și "Sistem național de management privind dizabilitatea".

"Ceea ce s-a întâmplat astăzi aici este de fapt felul în care marcăm începutul unor proiecte importante și frumoase, iar ele nu pot fi decât rezultatul muncii în echipă. (...) Cetățenii sunt cei mai îndreptățiți să aibă așteptări de la noi. Acest proiect, prin care realizăm un hub de servicii la nivelul MAI, înseamnă de fapt realizarea unui centru de furnizare de servicii electronice. Obiectivul asumat de noi este acela de a asigura siguranța cetățeanului. (...) Finalitatea acestui proiect va conduce la o simplificare a accesului la serviciile electronice oferite de către MAI și completează demersurile în sensul debirocratizării activității noastre, demersuri care au fost începute anul trecut prin lansarea sistemului informatic integrat de emitere a actelor de stare civilă, proiect care se află deja în implementare. Urmărim prin acest proiect să reducem timpii de soluționare a cererilor cetățenilor și să îmbunătățim comunicarea dintre MAI și cetățeni, acestea fiind aspecte pe care le considerăm absolut necesare pentru evoluția instituțiilor noastre și pentru modernizarea statului român", a declarat Carmen Dan, la ceremonia de semnare a proiectului.

Ministrul de Interne a explicat că, pentru cetățenii români, implementarea proiectului, în valoare de 90 de milioane de lei, va aduce beneficii directe, între acestea fiind obținerea cazierului judiciar sau a istoricului sancțiunilor rutiere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8934 secunde