Cetățean rus, căutat de autoritățile din Rusia, arestat preventiv pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat

Vineri, 18 Octombrie 2019
178
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat la frontiera cu Bulgaria o femeie, cetățean rus, care transporta cu un autoturism un conațional căutat de autoritățile din Rusia. 


Pe numele cetățeanului rus, căutat de autorități, instanța a admis, în cursul zilei de azi, propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.


În cursul zilei de miercuri, 16 octombrie, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov au desfășurat o acțiune în apropierea frontierei de stat în urma căreia au identificat și oprit în trafic, pe comunicația Ostrov Esechioi, un autoturism înmatriculat în Federația Rusă, condus de o femeie, cetățean rus, S.O. în vârstă de 52 de ani. Alături de aceasta se mai afla un bărbat ce nu vorbea limba română și care nu își justifica scopul călătoriei.


Persoanele în cauză au fost duse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov pentru continuarea cercetărilor, unde s-a stabilit că pasagerul este tot cetățean rus, S.E.  în vârstă de 52 de ani, iar pe numele său este emis, de către autoritățile din Federația Rusă, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.
De asemenea, în urma cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că bărbatul a trecut granița din Bulgaria în România, pe jos, pe la "frontiera verde", iar ulterior a fost preluat de S.O., care efectuase formalitățile de control în baza documentelor personale, valabile.


În cauză, polițiștii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățeanul rus S.E. și trafic de migranți pentru conducătoarea autoturismului.


Totodată, pe numele cetățeanului rus, căutat de autorități, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a admis, în cursul zilei de azi, propunerea procurorului de caz de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar pe numele femeii s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.4163 secunde