Cererea de extrădare a unuia dintre suspecții crimei din Bulgaria, comisă acum nouă ani, va fi rejudecată

3460
Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au casat, ieri, decizia magistraților constănțeni și au dispus trimiterea dosarului lui Laurențiu Manta, din Constanța, spre rejudecare, la instanța Curții de Apel Constanța. Motivul se pare că ar fi fost faptul că judecătorii constănțeni au omis să vorbească în decizia de extrădare a lui Manta despre modalitatea predării sale către autoritățile străine. Prin urmare, extrădarea sa se va rejudeca.
Laurențiu Manta, de 26 de ani, administrator de firmă, este acuzat de autoritățile din Bulgaria de comiterea unei tâlhării soldate cu moartea victimei.
Conform anchetatorilor, Laurențiu Manta, care avea 17 ani la momentul comiterii faptei, ar fi fost complicele lui Tănăsel Cuțu, un bărbat de 30 de ani, extrădat în Bulgaria la începutul lunii. Cuțu fusese reținut de polițiștii Serviciului Investigații Criminale al IPJ Constanța, după ce, pe numele său, Biroul Procurorului Regional din orașul Dobrici, Republica Bulgaria, a emis mandat de arestare.
Potrivit anchetatorilor, Cuțu era căutat pentru o tâlhărie pe care a săvârșit-o în orașul Dobrich, din Bulgaria.
Oamenii legii spun că, în data de 19 decembrie 2000, împreună cu un alt bărbat, Cuțu ar fi înjunghiat de 34 de ori un angajat al unui free-shop din țara vecină și, ulterior, a fugit cu suma de 33.600 dolari. Mandatul european de arestare cu nr. 1881/00 a fost emis la data de 29 mai 2009, de către Biroul Procurorului Regional din orașul Dobrich, Republica Bulgaria, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie și omor.
În fața magistraților de la Curtea de Apel Constanța, Laurențiu Manta a precizat că-l cunoaște pe Cuțu, însă numai din vedere, fiind vecini. Totodată, tânărul s-a declarat nevinovat și a spus că nu are nicio legătură cu comiterea faptei. Pe de altă parte, Liviu Cristescu, avocatul lui Manta, a depus la dosarul cauzei documente care ar dovedi că Manta ar suferi de o boală care îi afectează coloana vertebrală și că din cauza acestor probleme medicale cercetarea s-ar putea face cu el în stare de libertate.
Așadar, apărătorul a solicitat să nu se ia măsura arestării preventive față de Laurențiu Manta, ci obligarea de a nu părăsi localitatea, cu atât mai mult cu cât bărbatul era minor la momentul comiterii faptei, iar termenul de prescriere pentru aceasta s-ar fi împlinit deja. Solicitarea apărării a fost respinsă însă, Manta înaintând recurs împotriva deciziei magistraților de la Curtea de Apel.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4265 secunde