CELEBRU AVOCAT CONSTĂNȚEAN, arestat pentru trafic de influență

2501
7
CELEBRU AVOCAT CONSTĂNȚEAN, arestat pentru trafic de influență - avocatmihaivaleriuadrianinstante-1350501227.jpg
Un cunoscut avocat din cadrul Baroului Constanța a fost arestat, ieri, de magistrații de la Curtea de Apel București pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență cu consecințe deosebit de grave. Unul dintre avocații lui, Cătălin Dancu, de la Baroul București, ne-a declarat că procurorii nu au nicio dovadă la dosar prin care să probeze vinovăția constănțeanului.

În urmă cu două seri, procurorii Direcției Naționale Anticorupție din București dispuneau reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a lui Adrian Valeriu Mihai, avocat în cadrul Baroului Constanța, sub acuzația de comitere a infracțiunii de trafic de influență în formă continuată. Potrivit ordonanței de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurori, în perioada februarie 2011 - iunie 2012, Adrian Valeriu Mihai ar fi pretins de la un denunțător 8.000 de euro din care a primit 2.500 de euro și acte de înstrăinare fictivă de bunuri pentru suma de 20.000 de lei (cu rol de a garanta primirea ulterioară a banilor).

În schimb, Valeriu Mihai ar fi promis că va interveni pe lângă organele judiciare penale, astfel încât denunțătorul să beneficieze de înjumătățirea pedepsei în dosarul penal în care era cercetat în acea perioadă. Ieri, procurorii l-au prezentat pe avocatul constănțean Adrian Valeriu Mihai magistraților de la Curtea de Apel București în vederea arestării preventive pentru o perioadă de 29 de zile, judecătorii emițând pe numele său mandatul de arestare solicitat de procurori.



Arestat pe baza unor "acuzații neprobate ale unui infractor"


Unul dintre apărătorii avocatului constănțean, Cătălin Dancu, de la Baroul București, ne-a declarat că la dosar nu există absolut nicio probă prin care să fie susținute afirmațiile denunțătorului, care nu ar fi decât un fost pușcăriaș, care a fost judecat la Constanța pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave.

"Denunțătorul a susținut că i-a dat domnului avocat suma de 2.500 de euro ca să intervină pe lângă anumiți ofițeri din cadrul BCCO", susține Cătălin Dancu, numai că suma respectivă nu ar fi decât onorariul avocatului care l-a reprezentat pe individul cu pricina într-un dosar ce privea acuzația de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, "lucru ce se poate verifica", mai spune avocatul. "Mai mult decât atât, nu există decât două acte materiale împotriva clientului meu, ambele din 2011, iar el a fost arestat în octombrie 2012! La data de 26 septembrie 2012, denunțătorul a mai revenit cu un denunț împotriva domnului avocat prin care arată că el știe că acesta va merge la un judecător din Constanța pentru a interveni într-un dosar", mai spune Dancu. "Timp de un an și jumătate, procurorii DNA nu au făcut nici un fel de verificare, nu au administrat nici un fel de probe, prin care să probeze, în vreun fel, acuzațiile aduse de denunțător și, după atâta timp, îl rețin și îl propun spre arestare", mai spune revoltat Cătălin Dancu. Mai mult, în ceea ce privește documentele de înstrăinare fictivă despre care se face referire în propunerea de arestare, tot Cătălin Dancu spune: "Nu există la dosar nici un document despre aceste acte! Am căutat, astăzi (n.r. - ieri), cu clientul meu filă cu filă în dosar. Este o minciună a procurorilor! Asta doar dacă nu au ascuns o parte din probe…", ne-a mai declarat Cătălin Dancu.

Baroul Constanța va lua măsuri

De partea cealaltă, reprezentanții Baroului Constanța s-au arătat consternați la auzul veștii că un coleg de-al lor a fost arestat într-un dosar de corupție. Avocatul Gabriel Grigore, decanul Baroului Constanța, ne-a declarat că, potrivit statutului, consiliul Baroului poate să dispună suspendarea sa din profesie. Un articol din statut spune însă că acest lucru nu se poate face decât după ce și avocatul împricinat este ascultat, iar cum în cazul de față acesta se află deja în spatele gratiilor se pare că se va aștepta eliberarea sa pentru a se lua o decizie în acest sens… Probabil se mizează pe faptul că, oricum, din spatele gratiilor avocatul nu are cum să profeseze…



Comentează știrea

tzutzu
18 octombrie 2012
membru''

dl avocat e membru psd pentru cunoscatori

2. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Em
18 octombrie 2012
Avocat!!?

CELEBRU la el pe scara blocului

BELITI
19 octombrie 2012
AVOCAT CELEBRU?????

BAI VOI ATI INNEBUNIT ? MAFIOTUL ASTA NEHALIT NU A FOST SI NU VA FII NICIODATA CELEBRU.POATE CELEBRU IN CELULA LUI DE LA PUSCARIE.LACOMII ASTIA TURBATI NU SE MAI SATURA DE ATATA BANET.AU AJUNS ROBII BANILOR,ISI BELESC PANA LA REFUZ CLIENTII.UITATI-VA PE FETELE LOR ,CA LISE CITESTE LACOMIA SI TURBAREA.CA EL SUNT MAJORITATEA DIN BAROUL CONSTANTEAN.DAU MITA PE MAI DEPARTE,SAU SE REGULEAZA CU JUDECATOARELE SI PROCUROARELE.ASA CASTIGA EI PROCESELE:BELIND SI/SAU FUTAND.NISTE HABARNISTI LACOMI SI AVARI.SA-I VERIFICE DNA SI IN GAURA CURULUI.

avocatii evazionisti
19 octombrie 2012
CEI MAI MARI

astia sunt cei mai mari evazionisti excroci ai judetului.ei si preotii.unul si unul.chiar asa....fiscul nu-i verifica pe mafiotii astia cu sutane negre ? chiar seamana cu diavolii cantareti din biserici.si ei si diavolii poarta sutane negre.sunt negre ,precum sufletele lor impietrite de la atata banet negru.bravo DNA !

crucea rosie
19 octombrie 2012
masina

ori esti beat,ori psihopat

Răspuns la: MASINA CU SOLDATI
Adăugat de : MOARTEA ROSIE SMURD, 18 octombrie 2012
Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si eu fac ce vreau in tara asta ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si mi-am propus sa ucid acest popor ! Deja v-am demonstrat...
avocatul constantean
21 octombrie 2012
heloooooo.....

....cum e dupa gratii ????/avem si noi o curiozitate: banii astia luati ca spaga sunt de obicei impozitati ? dar avocatii ce impoziteaza ? poate ne da un raspuns fiscul.fiscul ce face z? ar fi frumops sa lucreze impreuna cu procurorii DNA.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6663 secunde