€ 4.7223
£ 5.2846
$ 4.1455

Mai multe ştiri online:

Cel mai mare exercițiu NATO, cu focus medical, în România

Ştire online publicată Vineri, 05 Aprilie 2019. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Cel mai mare exercițiu cu focus medical din istoria Alianței Nord-Atlantice, Vigorous Warrior 19 - VW19, se desfășoară, până pe 15 aprilie, în mai multe unități ale Armatei României, pe cele trei componente - terestră (activități care vor avea loc, în majoritate, la Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu), aeriană (în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu „Câmpia Turzii) și navală (în zona Constanța și la Marea Neagră). 


Componenta practică a exercițiului (LIVEX) se va desfășura, între 7 și 12 aprilie, la Centrul de Instruire din Cincu, ultima zi fiind dedicată distinșilor vizitatori. 


Secvența acțională a exercițiului VW19 se va desfășura în mai multe zone din București, în zilele de 11 și 12 aprilie, și are ca scop acțiunea coerentă și combinată a entităților medicale militare și civile, atât naționale cât și multinaționale. Acțiunea se va desfășura în cooperare cu Departamentul pentru Situații de Urgență și cu sprijinul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ,,Dr. Carol Davila”. 


XXX


Scopul exercițiului VW19 îl reprezintă instruirea în comun în vederea acordării suportului medical multinațional în operațiile desfășurate de NATO. Astfel, se exersează procedurile necesare oferirii îngrijirii medicale continue, evacuării medicale strategice, creșterii nivelului de pregătire și răspuns la un posibil incident chimic, biologic, radiologic sau cu dispozitive improvizate. De asemenea, se are în vedere dezvoltarea conceptelor, experimentarea și încorporarea sistemelor de pregătire avansată pe bază de tehnologie în acest domeniu.


La exercițiul medical întrunit multi-nivel și multinațional al NATO, organizat de Statul Major al Apărării în colaborare cu Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale și Centrul de Excelență NATO pentru Medicină Militară, vor lua parte reprezentanți din 38 de națiuni, majoritatea fiind membre ale NATO. De asemenea, VW19 va avea și o componentă civilă, în cadrul căreia vor participa 10 organizații diferite.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7954 secunde