Cel mai mare control al tuturor timpurilor la SC Oil Terminal Constanța!

1904
Cel mai mare control al tuturor timpurilor la SC Oil Terminal Constanța! - 28f53aa0ac0ac6535dbae13670a3c7c0.jpg
Cel mai amplu control de până acum a fost demarat, ieri, sub stricta coordonare a MAI-ului, la SC Oil Terminal SA, din Constanța. Zeci de efective ale Poliției și Jandarmeriei, în cooperare cu Garda Financiară și Autoritatea Națională a Vămilor
și cu sprijinul Biroului Român de Metrologie Legală, au descins la toate depozitele Oil Terminal, atât din oraș, cât și din portul Constanța.

Scopul acțiunii comune constă în verificarea documentelor privind autorizarea și funcționarea antrepozitelor vamale, legalitatea utilizării sistemelor de depozitare, transfer și măsurare. Totodată, s-a demarat verificarea legalității privind proveniența produselor energetice deținute și eliberarea acestora din antrepozite.
Acțiunea demarată ieri se înscrie, spun reprezentanții Ministerului Administrației și Internelor, în contextul activităților interinstituționale privind prevenirea și combaterea prejudicierii bugetului consolidat al statului prin evaziune fiscală și subminarea economiei naționale prin introducerea și distribuția ilegală de mărfuri în zona porturilor de la Marea Neagră, precizează aceeași sursă. Totodată, se urmărește prevenirea și combaterea neachitării taxelor și impozitelor aferente operațiunilor comerciale derulate în aceste zone și constituirea unor grupuri infrac-ționale specializate în săvârșirea de infracțiuni din sfera crimei organizate.

"La Oil Terminal nu s-a făcut evaziune fiscală!"
Directorul general al SC Oil Terminal SA Constanța, Silviu Wagner, ne-a declarat, ieri, că, începând cu ora 10, reprezentanți ai patru instituții ale statului - Vamă, Jandarmerie, Poliție și Garda Financiară - au descins la sediul Oil Terminal, unde efectuează un control de fond, respectiv un inventar total al produselor petroliere finite și brute.
"Au solicitat documentele vamale care se întocmesc cu ocazia derulării unor astfel de tranzacții și totodată s-a trecut la verificarea stocurilor fizice. Sperăm ca acest control să nu dureze mai mult de 72 de ore, pentru că altfel ar îngreuna traficul tehnologic", ne-a declarat directorul general Silviu Wagner.
"Acest control vine în întâmpina-rea dorinței noastre de a demonstra că această campanie de defăimare a Oil Terminal în mass media, care a avut loc în ultima lună, este neîntemeiată. Controalele vor demonstra că în Oil Terminal nu s-a făcut evaziune fiscală sau altă abatere de la normele fiscale", a adăugat Wagner.
Întrebat dacă este sigur de corectitudinea colegilor săi, după un moment de gândire, Wagner a spus: "Sunt sigur că, din 1 iulie 2009, angajații Oil Terminal nu au greșit!".
Aseară, contactat telefonic, directorul societății ne-a spus că verificările vor continua și în următoarele zile, posibil chiar și săptămâna viitoare. "Un control de o asemenea anvergură nu am mai avut!", a declarat Silviu Wagner.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3235 secunde