Cei doi afaceriști care se presupune că au jefuit Banca "Carpatica" rămân în arest

980
Cei doi afaceriști care se presupune că au jefuit Banca
Magistrații de la Judecătoria Constanța au respins ieri excepția invocată de apărarea celor doi bărbați acuzați că au comis jaful de la Banca "Carpatica", care a invocat nulitatea absolută a urmăririi penale pe motiv că a fost efectuată de un organ necompetent. Potrivit avocatului celor doi, ancheta ar fi trebuit să fie efectuată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța și nu de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța. Mergând pe logica apărării, avocatul a solicitat revocarea măsurii arestării preventive, pe motiv că nu subzistă temeiurile și nu sunt indicii temeinice pentru a menține măsura arestării.
Magistrații de la Judecătorie au respins excepția nulității urmăririi penale, cât și cererea revocării măsurii de arest, cercetările judecătorești urmând a se efectua în continuare cu cei doi în stare de arest preventiv.
Amintim că, la sfârșitul lunii mai, la sucursala Băncii Carpatica, din zona Casei de Cultură, din Constanța, a avut loc un jaf, comis, se pare, de Nicușor Manta, de 35 de ani, din Constanța, și Radu Lucian Apostol, de 34 de ani, din Năvodari.
Ambii inculpați au spus în fața instanței că sunt nevinovați și că doresc să fie cercetați în stare de libertate.
Cei doi au fost prinși în urma unor descinderi la cinci domicilii suspecte din Constanța și Năvodari.
La locuințele celor doi au fost găsite și ridicate în vederea cercetărilor trei pistoale cu bile de cauciuc, două bastoane de cauciuc cu șoc electric și suma de aproximativ 41.080 lei.
În dimineața zilei de 29 mai, la ora 8,56, în aproximativ 40 de secunde, doi bărbați necunoscuți, purtând cagule și mănuși, au pătruns în sediul Băncii Carpatica din Constanța, de unde, sub amenințarea unui baston de cauciuc și a unui pistol, au sustras din biroul casieriei 69.210 de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 Mai 2009
Stire din Comentarii : Gone in 30 seconds
Pagina a fost generata in 0.3488 secunde