Cei 15 medici români aflați în Italia s-au întors în țară cu echipamente donate de Papa

169
Cei 15 medici români aflați în Italia s-au întors în țară cu echipamente donate de Papa - orban-1587829721.jpg

Articole recomandate

O aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române i-a adus în țară, sâmbătă, pe cei 15 medici și asistenți medicali români care au fost în Italia pentru a da o mână de ajutor în lupta cu Covid-19.


Cadrele medicale, însoțite de un ofițer de legătură al IGSU, a participat în Italia, în perioada 7 - 24 aprilie, la misiunile destinate salvării persoanelor afectate de noul tip de coronavirus.


Personalul medical din România, selecționat pe bază de voluntariat, a acționat la Milano, timp de 14 zile, sub egida Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, în sprijinul sistemului medical italian, în contextul măsurilor de combatere a epidemiei COVID-19.


Nu în ultimul rând, aeronava a adus în România echipamente medicale donate de Statul Vatican, prin bunăvoința Sfântului Părinte Papa Francisc, autorităților locale din orașul Suceava.


Echipamentul medical donat de către Papa Francisc orașului Suceava constă în 5 ventilatoare pulmonare, 200 combinezoane de protecție, 5.000 măști sanitare, 900 măști tip FFP2 și 400 ochelari de protecție.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8399 secunde