CEAȚĂ PE AUTOSTRADĂ! Poliția avertizează șoferii să conducă prudent

Duminică, 29 Noiembrie 2020
180
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că ceața reduce vizibilitatea în trafic sub 100 de metri pe autostrada A2 București - Constanța, pe tronsonul kilometric 143 – 212, între localitățile Fetești, jud. Ialomița, și municipiul Constanța.


De asemenea, se circulă îngreunat din cauza ceții și pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzii A4 Ovidiu-Agigea.
Ceața impune din partea celor aflați la volan, dar și a celorlalte categorii de participanți la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condițiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător.


Nu trebuie uitat că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceață este depășirea. Aceasta cu atât mai mult cu cât cei ce depășesc pot fi surprinși de apariția bruscă de pe sensul opus a unor autovehicule care circulă fără lumini sau având în funcțiune doar luminile de poziție.


Pietonii, bicicliștii și căruțașii trebuie să fie conștienți de faptul că pe timp de ceață sunt mai greu vizibili în trafic.


Pagina a fost generata in 0.2335 secunde