Ce spune Traian Igaș despre șansele României de a adera anul acesta la Schengen

682
Ce spune Traian Igaș despre șansele României de a adera anul acesta la Schengen - traianigas2p-1315918794.jpg
România are 99% șanse să adere în 2011 la spațiul Schengen, a apreciat, în cursul acestei zile, ministrul Administrației și Internelor, Traian Igaș.

"Îndeplinim toate condițiile. Spun 99%, pentru că în viață e bine de fiecare dată să lași și un loc în care să te poți retrage la un moment dat. Doar pe vremea răposatului aveam procente de 100%", a declarat ministrul Traian Igaș, potrivit Agerpres.

Acesta a arătat că, în 21- 22 septembrie, reprezentanții României vor fi prezenți la Bruxelles pentru a susține cauza României de aderare la spațiul Schengen.

"Noi trebuie să strângem rândurile, pentru că, în 21-22 septembrie, vom fi prezenți ca reprezentanți ai României la Bruxelles pentru a susține cauza României de aderare la spațiul Schengen, cauză pe care sper să o soluționăm așa cum ne dorim cu toții și anume aderarea României la spațiul Schengen în anul 2011", a spus ministrul Administrației și Internelor.

Întrebat ce șanse are România în acest sens, Traian Igaș a răspuns că 99%, subliniind că 'îndeplinim toate condițiile'.

Ministrul a mai spus că speră ca în perioada 21- 22 septembrie să poată discuta personal cu ministrul de interne francez și cu ceilalți miniștri, 'tocmai pentru a clarifica anumite aspecte, aspecte pe care noi, de altfel, le-am mai discutat și cu alte ocazii'.

'Dacă ați putut constata, România și-a îndeplinit toate obligațiile în relația cu celelalte state și anume a trimis de fiecare dată, atunci când au fost solicitări, angajați MAI care să preia o parte din problemele pe care le au în relația cu cetățenii români care, temporar, locuiesc în acele țări', le-a spus jurnaliștilor Traian Igaș.

Ministrul susține că adevăratele probleme în țările europene nu sunt create de cetățenii români.

'Sigur, ne fac și ei un deserviciu, și anume că stau de regulă în intersecții, cerșesc, sunt mult mai vizibili decât alții din alte țări, alți infractori, alte persoane care aduc deservicii în țările europene, dar nu noi suntem cei care creăm problemele majore în Uniunea Europeană', a mai spus Igaș.

Ministrul Administrației și Internelor a fost prezent marți, de Ziua Pompierilor din România, la manifestările organizate cu acest prilej la Alba Iulia.

Traian Igaș a spus că pe parcursul anului vor fi achiziționate și alte autospeciale pentru dotarea inspectoratelor pentru situații de urgență. 'Suntem preocupați de o dotare superioară și depunem tot efortul în acest sens', a declarat demnitarul.

'Sigur că traversăm o perioadă de criză în care nu ne permitem să facem investiții așa cum ne-am dori, dar, din puținul pe care-l avem, încercăm să-l gestionăm așa cum trebuie, iar ceea ce vrem să direcționăm și spre ISU va fi, cred, suficient pentru acest moment să putem să le creăm o bază mai bună decât o au în momentul de față', a conchis ministrul Administrației și Internelor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Septembrie 2011
Stire din Eveniment : Cum ajung polițiștii constănțeni la țară
Sâmbătă, 10 Septembrie 2011
Stire din Eveniment : Acțiuni ale polițiștilor constănțeni
Pagina a fost generata in 0.325 secunde