Ce spune șeful Serviciului Rutier Constanța despre pedepsirea folosirii telefonului la volan

3386
Ce spune șeful Serviciului Rutier Constanța despre pedepsirea folosirii telefonului la volan - 7octtelefonvolansobaru-1570442315.jpg

Articole de la același autor

Modificările aduse Codul Rutier, potrivit cărora vor fi sancționați, drastic, șoferii care doar țin în mână telefonul mobil sau vreun alt dispozitiv care are funcție de înregistrare, redare text, foto sau video, au fost prezentate, în cursul zilei de luni, 7 octombrie, de comisarul șef Ciprian Sobaru, șeful Serviciului Rutier Constanța. 


"Necesitatea adoptării acestor modificări și înăspririi legislației au fost date de numărul crescut de accidente rutiere, pe fondul neatenției în conducere sau desfășurării unei activități de natură de a-i afecta atenția conducătorului auto", a arătat comisarul șef Ciprian Sobaru. 


Astfel, dacă până pe 12 octombrie, legislația sancționa doar folosirea telefonului mobil, de pe 13 octombrie, este "pedepsită" simpla ținere în mâna a telefonului sau a oricărui alt dispozitiv, precum tablete, cameră de filmat etc. 


O altă noutate o constituie introducerea unei forme agravante a contravenției, respectiv sancționarea mai dură în momentul în care se constată săvârșirea a două fapte pedepsite prin contravenție. Printre situațiile des întâlnite în practică se numără nerespectarea semnalizării schimbării direcției de mers sau lăsarea liberă a volanului, care vor fi aspru sancționate, dacă sunt asociate cu folosirea telefonului mobil.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4413 secunde