Ce se întâmplă cu românii din Marea Britanie, după Brexit. DECLARAȚIA SERII vine de la Londra

55125
Ce se întâmplă cu românii din Marea Britanie, după Brexit. DECLARAȚIA SERII vine de la Londra - londra-1576252286.jpg

Articole recomandate

Statutul cetățenilor români din Regatul Unit rămâne sub incidența acelorași reguli care au fost stabilite de către guvernele precedente, a declarat, astăzi, pentru Agerpres, ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, după alegerile parlamentare anticipate desfășurate cu o zi înainte în Marea Britanie.

Aproape 400.000 de români s-au înregistrat până acum pentru statutul de rezident permanent (settled status) sau pentru statutul de pre-rezident (Pre-Settled Status), un număr impresionant, potrivit diplomatului.

Până acum, nu au fost semnalate dificultăți în procesul de înregistrare a cetățenilor români pentru reglementarea șederii lor în Regatul Unit.

"Dacă vor exista, eu îi invit pe cei care se confruntă cu anumite situații să ne semnaleze și vom rezolva acest lucru prin dialog cu autoritățile britanice", a spus Dan Mihalache, îndemnând la calm și la urmarea procedurilor legale care au fost stabilite de autoritățile britanice.

"Eu nu întrevăd schimbări, electoratul și-a exprimat voința politică, vom lucra împreună cu noul guvern conservator. Ne uităm la modul de configurare a viitorului guvern și la proiectele de viitor pe care le putem construi după Brexit, un parteneriat strategic cu Marea Britanie reînnoit, aprofundat, la care lucrăm deja și suntem interesați ca el să continue", a declarat ambasadorul.

Alegerile parlamentare desfășurate joi în Regatul Unit au fost câștigate de Partidul Conservator condus de Boris Johnson, rezultat care îi va permite să-și onoreze promisiunea de ieșire a țării sale din Uniunea Europeană la 31 ianuarie 2020, după mai multe amânări.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4209 secunde