Ce să faceți pentru a nu vă lăsa pradă tâlharilor

127
Ce să faceți pentru a nu vă lăsa pradă tâlharilor - furt-1363183716.jpg
Tâlhăria reprezintă o problemă socială deosebit de gravă care pune în pericol însăși viața persoanei, pentru prevenirea acestui fenomen, vă oferim câteva sfaturi ce ar putea conduce la diminuarea numărului de victime. Din practica judiciară a rezultat că cele mai multe tâlhării sunt comise în locuri publice sau în spațiile comune ale imobilelor. 


Pentru a nu deveni victima a unei tâlhării polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității vă recomandă să evitați deplasările pe trasee aflate în zone mai puțin circulate, cum ar fi locuri virane, parcuri, șantiere. Dacă din diverse motive sunteți nevoit să circulați după lăsarea întunericului, ocoliți locurile neiluminate ori în care se află unități cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează băuturi alcoolice (restaurante, discoteci). Când observați că sunteți urmăriți deplasați-vă către zone intens circulate, chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului. 




Solicitați ajutorul primului polițist întâlnit în calea dumneavoastră sau apelați numărul de urgență 112. Nu vă afișați ostentativ cu obiecte de valoare și nu vă lăsați atrași în locuri dosnice de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse (de obicei mai ieftine). Nu permiteți persoanelor străine să intre în locuința dumneavoastră, indiferent de motivele invocate, iar la intrarea dumneavoastră într-un imobil fiți foarte atenți dacă în hol sau în zonele întunecate nu se află persoane suspecte, pretabile la comiterea unor infracțiuni. 


Orice persoană necunoscută care staționează fără motiv în spațiile comune ale blocurilor trebuie îndepărtate urgent, în acest sens alertați vecinii, iar dacă este cazul cea mai apropiată unitate de Poliție.
Folosiți orice motiv pentru a evita să urcați în lift cu persoane necunoscute, dacă este cazul apelați la ajutorul oricărui locatar. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 28 Februarie 2013
Stire din Eveniment : Tâlhar băgat după gratii
Marţi, 12 Februarie 2013
Stire din Eveniment : Tâlhar britanic, prins la Constanța
Marţi, 12 Februarie 2013
Stire din Eveniment : Tâlhar băgat după gratii
Pagina a fost generata in 1.5815 secunde