Mai multe ştiri online:

Ce riști dacă parchezi pe locul rezervat persoanelor cu handicap, în Constanța

Ştire online publicată Joi, 18 Aprilie 2019. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
15 amenzi au fost date de polițiștii locali din Constanța, într-o singură zi, șoferilor care au parcat pe locurile destinate persoanelor cu handicap.

În cursul zilei de ieri, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au efectuat mai multe verificări în centrul orașului și, în urma neregulilor depistate au aplicat 15 sancțiuni contravenționale pentru staționarea pe locurile adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoanele cu handicap.

Cuantumul total al amenzilor s-a ridicat la suma de 7.500 lei și acestea au fost aplicate în conformitate cu prevederile legale privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. De asemenea, au fost ridicate trei autovehicule parcate neregulamentar pe locurile special amenajate.

„Solicităm cetățenilor să sesizeze aspectele legate de blocarea sau ocuparea fără drept a locului de parcare destinat persoanelor cu dizabilități la numerele de telefon 0241/484.205 sau 0799/606.142, pentru aplicația WhatsApp, iar dispecerul de serviciu va trimite un echipaj pentru verificarea celor sesizate”, explică reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală Constanța.

Amenda contravențională în acest caz este cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei, cu posibilitatea achitării a jumătate din minimul amenzii în 15 zile. Totodată, oamenii legii pot dispune măsura de ridicare a mijocului de transport de pe locul de parcare respectiv, iar autoturismul va fi depozitat într-un loc special amenajat de către administratorul drumului până când va fi restituit deținătorului legal.

„Recomandăm persoanelor să parcheze regulamentar, iar deținătorilor de carduri-legitimație pentru parcarea gratuită pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități să afișeze documentele la vedere astfel încât să poată fi observate cu ușurință de polițiștii locali”, ne sfătuiesc reprezentanții autorităților locale.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8282 secunde