€ 4.7581
£ 5.5051
$ 4.2739

Mai multe ştiri online:

Ce riscă proprietarii de câini periculoși dacă îi lasă liberi prin Constanța

Ştire online publicată Joi, 08 Noiembrie 2018. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Polițiștii locali din municipiul Constanța au fost solicitați în cursul zilei de marți, 6 noiembrie, pe strada Comorova, acolo unde un câine mare și agitat se plimba singur pe trotuar. Acesta prezenta un pericol pentru locatarii din zonă.

„În urma unei sesizări primate la dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală Constanța, polițiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice au reușit să identifice o persoană care lăsase liber pe domeniul public un animal de talie mare din rasa canină Amstaff. Câinele nu avea botniță și lesă, punând, astfel, în pericol trecătorii de pe strada Comorova din municipiul Constanța. Deținătorul legal al patrupedului a fost sancționat contravențional cu suma de 1.500 de lei, în conformitate cu dispozițiile OUG nr. 55/2002 privind regimul de deținere a câinilor periculoși sau agresivi”, precizează reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală Constanța.

Potrivit acestora, pot fi încadrați ca fiind câini periculoși câinii de luptă și de atac, asimilați prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog și metișii lor, dar și câinii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso și metișii lor.

„Nerespectarea obligațiilor legale privind deținerea unui animal de companie și plimbatul câinelui fără lesă și/sau botniță pe drumurile publice, în parcuri și alte spații sau locuri publice, chiar și însoțiți de stăpân, cu excepția locurilor special amenajate, poate atrage răspunderea contravențională a însoțitorului animalului de companie cu amendă contravențională ce poate ajunge până la 1.500 de lei”, completează cei de la Poliția Locală.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
vineri, 19 aprilie Foto : A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța 3782 vizite, 0 comentarii A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța
Cultură-Educație
vineri, 19 aprilie Foto : "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni? 1254 vizite, 0 comentarii "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni?
Economie
vineri, 19 aprilie Foto : Shipping-ul internațional declară  război corupției din porturile lumii 1116 vizite, 0 comentarii Shipping-ul internațional declară război corupției din porturile lumii
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.8866 secunde