Ce restricții, ce distanțare socială?! A plouat cu amenzi la concertele din Mamaia și Năvodari

227
Ce restricții, ce distanțare socială?! A plouat cu amenzi la concertele din Mamaia și Năvodari - loftconcertsursaipjconstanta-1595170819.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții unui club din stațiunea Mamaia au fost amendați, sâmbătă seara, după ce în mediul online au apărut imagini în care se putea vedea că la evenimentul organizat au participat mai mult de 500 de spectatori, fără a fi respectate restricțiile impuse de starea de urgență. Este vorba despre clubul "Loft", iar evenimentul cu pricina a fost un concert de aproximativ jumătate de oră, ținut în intervalul orar 19.00 - 19.30, de artistul hip hop Puia.

Potrivit legislației, "organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 500 de spectatori, cu locuri pe scaune aflate la distanță de minimum doi metri unul față de celălalt, precum și cu purtarea măștii de protecție".

Fanii artistului Puia au dat de gol ce se întâmpla de fapt la concert, căci din filmările live publicate pe rețelele de socializare, din timpul concertului, s-a observat că nu au fost respectate nici distanța socială, nici alte restricții. Drept pentru care, polițiștii au făcut verificări în timpul concertului și au aplicat o sancțiune în valoare de 10.000 de lei.

XXX

Aceasta nu a fost singura amendă aplicată organizatorului unui eveniment desfășurat la malul mării. Vineri, polițiștii au amendat organizatorul festivalului de muzică electronică "Dor de mare", care a avut loc pe plaja din Năvodari, cu o sancțiune de 35.000 de lei.

"Anterior desfășurării evenimentului, atât Primăria Năvodari, cât și reprezentanți ai IPJ Constanța, Jandarmeriei, ISU Dobrogea și DSP au fost sesizați prin solicitare scrisă de către societatea comercială în cauză că va avea loc un concert de muzică electronică. După primirea solicitării, reprezentanților societăți li s-a pus în vedere să respecte normele de prevenire a răspândirii Covid-19. Aceștia au asigurat că vor lua toate măsurile necesare. În noaptea de 17/18 iulie, polițiști, jandarmi, pompieri și alți reprezentanți ai organelor abilitate au efectuat controale, ocazie cu care s-a constatat că normele legale de protecție sanitară nu erau respectate, la eveniment participând aproximativ 300 de persoane. În fapt, nu erau respectate măsurile sociale instituite în situații epidemiologice și reprezentantul societății a fost sancționat cu 30.000 de lei. Totodată, întrucât se difuza muzică la volum perturbator, reprezentantul societății a fost sancționat și cu o amendă de 1.500 de lei", au arătat polițiștii.

De asemenea, pompierii au aplicat alte două sancțiuni de 2.500 de lei, pentru neregulile depistate. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7 secunde