Ce-i de făcut cu șoferul-criminal de pe b-dul Lăpușneanu

2766
15

Articole de la același autor

Un tânăr de 28 de ani, care a avut permisul suspendat de șapte ori - dintre care de patru ori pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice! - în prima zi a noului an s-a urcat băut la volan și a omorât o femeie. Acum este arestat.

A omorât o femeie pe trecerea de pietoni, după care a plecat de la locul accidentului, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat - așa se poate "lăuda" Florin George Belu, de 28 de ani, din Ovidiu.

Evenimentul tragic a avut loc în dimineața zilei de 1 ianuarie, după ce tânărul a petrecut într-un club din Constanța. În jurul orei 6.30, deși avea permisul suspendat, acesta se deplasa cu mașina pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu. La un moment dat, ajungând în dreptul Liceului de Telecomunicații, șoferul a lovit două femei, care coborâseră din microbuzul de Năvodari și traversau strada regulamentar. Autoturismul BMW pe care îl conducea tânărul venea dinspre Casa de Cultură și le-a lovit în plin. Mașina avea viteză atât de mare, încât Magdalena Ciocardel, de 59 de ani, a fost aruncată la mai bine de 20 de metri și proiectată într-o altă mașină care era parcată în zonă. Trupul femeii a fost sfârtecat, astfel că medicii nu au mai putut să facă altceva decât să constate decesul. Cealaltă victimă, Alina Buzarna, de 25 de ani, a scăpat cu viață și a fost dusă la spital.

"Cine, eu?!"

După producerea impactului extrem de puternic, Belu a plecat de la locul accidentului. Ajunși la fața locului, polițiștii rutieri au plecat în căutarea vinovatului, dând și mașina în urmărire. La scurt timp, BMW-ul tânărului a fost găsit abandonat și avariat la ieșirea din municipiul Con-stanța către Ovidiu. După ce au găsit mașina, rutieriștii s-au dus direct la Belu acasă, însă acesta a fost de negăsit. La domiciliul acestuia, oamenii legii l-au găsit pe fratele lui Belu, care a fost cooperant și le-a oferit polițiștilor toate datele de care aveau nevoie. Acesta și-a sunat fratele de față cu rutieriștii, însă acesta avea telefo-nul închis. Câteva zeci de minute mai târziu, un apel făcut de fratele lui Florin Belu i-a anunțat pe polițiști că tânărul de 28 de ani și-a făcut apariția acasă. Acesta a fost luat pe sus de anchetatori și dus la sediul Serviciului Rutier, nu înainte de a fi dus la spital pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Înainte de a fi transportat la unitatea spitalicească, șoferul a fost testat cu aparatul Drager, rezultatul fiind de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Dus la audieri, Florin George Belu nu a recunoscut că a produs accidentul. La început, acesta le-a spus, nonșalant, oamenilor legii că nu își aduce aminte ce s-a întâmplat, după care și-a schimbat poziția, spunând că nu el a provocat accidentul și că nu a condus în acea dimineață. Într-un final, tânărul a făcut uz de dreptul de a nu da declarații.

Avea permisul suspendat tot pentru alcool

Florin George Belu a obținut permisul de conducere în martie 2006 și de atunci a avut permisul reținut de șapte ori. Prima abatere a comis-o în octombrie 2006, când a avut permisul reținut pentru conducere sub influența alcoolului. Fapta s-a repetat în 2007. În 2009, Belu a avut permisul reținut de două ori: pentru neacordare de prioritate și pentru depășire neregulamentară. În 2010, permisul i-a fost reținut pentru cumul de puncte, iar în 2011 și în 2013 - tot pentru conducere sub influența alcoolului.

La momentul producerii accidentului, Belu avea permisul suspendat încă din luna noiembrie, tot pentru conducere sub influența alcoolului. 

El a fost prezentat joi, 2 ianuarie, Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța și a fost dus în instanță cu propunere de arestare, iar magistrații au decis arestarea sa preventivă timp de 29 zile. Tânărul a atacat cu recurs decizia magistraților Judecătoriei Constanța, cerând să fie pus în libertate. Recursul urmează a se judeca astăzi, 6 ianuarie, la Tribunalul Constanța. 

Comentează știrea

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
noni
6 ianuarie 2014
simplu

Acest individ trebue judecat corect si dat exemplu. Simplu

nelu
6 ianuarie 2014
ce e de facut?

trebuie pus pe jos in bitum incins si trecut cu compresorul peste el. asta trebuie.. pentru ca dupa ce judecatorii constanteti o sa-i dea drumu o sa il vedeti iar pe strazi la volanul unui bmw cu numere de bulgaria...

cata
6 ianuarie 2014
accident macu rosu

astazi dimineata accident pe trecerea de pietoni de la macu rosu - implicat un taxi. Politia rutiera va veni sa constate, sa faca masuratori, sa ia declaratii si poate VEDE sau se impiedica , impreuna cu politia locala, de autoturismele parcate pe trotuar in dreptul trecerii de pietoni sau imediat langa care blocheaza vederea atat a pietonilor cat si a soferilor. Am mai atras atentia asupra acestui aspect dar masurile luate sunt practic nule. Oare politistii ar trebui sa raspunda pentru neglijenta in serviciu ?

admirator
6 ianuarie 2014
hm...

buna intrebare "Ce-i de facut cu soferul....?" . Pai suntem la piata? Negociem? Dura lex sed lex.... Dar cred ca distinsii nostri judecatori (si judecatoare) ii vor da 2-3 ani cu suspendare... Daca ala cu 3 morti a primit doar 3 ani cu suspendare... Eu cred ca ar trebui sa intitulati articolul "Ce-i de facut cu soferii care provoaca accidente cu victime umane?"

geo
6 ianuarie 2014
poc

Impuscat in Fata LA CITY MALL

gigi
6 ianuarie 2014
pac pac

Impuscat in cap. Daca supravietuieste, sa fie leguma toata viata.

nae
6 ianuarie 2014
huidu

cam ce s-a intamplat si cu huidu... adica nimic

Liviu Chilian
6 ianuarie 2014
Rromarlani-caini rabiati! Starpituri satanizate!

Dece subomul-Greco-Tzigan Belu e numit sofer? Starpitura alogena e un criminal genetic si nimic mai mult! Ura lui fata de Romanii ce au fost oameni pasnici si cu frica de Dumnezeu, i'a contaminat si pe nativii fostei Romanii. Alogenii de teapa bizdicului apocaliptic Belu, au facut Rromarlani din majoritatea locuitorilor Nebunistanului! Rromarlanii sunt fiare ferale ce nu mai pot fi reumanizati. Nebunu'asta "machidon" avea cinci ani cand cativa alogeni satanici in frunte cu bizdicul Boeru si puiul de Tzigan Ivanovici("Iliescu") au secerat romanimea si plantat neghina pe plaiul romanesc. Neghina-suprema sunt unulasutasii din care fac parte si "parintii" rabiatului Belu; odrasla de bani gata; bani FURATI de la gura copiilor Romani, de catre...machidonimea cea hada si urat-DEGENERATA -, parai cu care "parintii" nebunului-ucigas i'u RASCUMPARAT, de sapte ori, carnetul de criminal in serie, de la militzienii si mai criminali - stiind ca militzia kkpIUDAlista din Nebunistan, este a treia entitate corupta, dupa "biserica" si politicastrii-ODIOSI! Frati Romani(cati mai cititi acest ziar), cititi ce TRAGEDIE fara leac au produs COPIILOR Romani, politicastrii din Tampitopole si marile pestilente precum Kustendge, numai, si numai, pentru ca unu la suta din "familii" sa innebuneasca in DECADENTA, dupa modelul jewnglishtanez-diabolic: http://www.ziare.com/social/romani/reportaj-cutremurator-drama-teribila-a-euroorfanilor-din-romania-1275940

catalin
6 ianuarie 2014
autoritatile doar constata- nu previn

Politia Locala si rutiera: Avand in vedere accidentul petrecut astazi, 06.01.2014, orele 07.40, pe trecerea de pietoni din Bd Tomis, zona Macu Rosu ( in imediata vecinatate a bisericii dintre strada Soveja si strada Tulcei) , accident in care au fost implicate un autoturism si 2 eleve de cca 15 ani, solicit prin prezenta sa aplicati de indata masurile legale impuse de legislatia actual pentru sanctionarea celor care parcheaza autovehicule pe trotuar chiar in dreptul trecerii de pietoni. Aceste autoturisme nu permit pietonilor ( in special copiilor ) sa se asigure in mod corect la momentul traversarii prin locurile special amenajate si marcate si nici conducatorilor auto sa ii vada pe pietonii care practic apar in carosabil dintre 2 masini. In cazul in care personalul existent nu va permite o actiune ferma si sustinuta, asa cum s-a mentionat intr-un interviu din ziarul Cuget Liber din anul 2013 referitor la aceeasi problema, solicit ca in dreptul trecerii de pietoni sa montati stalpisori care sa blocheze parcarea autovehiculelor, asa cum sunt montati in intersectia Bd Tomis cu strada Soveja. Daca nici pentru aceasta actiune nu sunt disponibile fondurile necesare va sugerez sa solicitai sponzorizare de la asociatiile de proprietari din zona care, pentru siguranta copiilor , cu siguranta va vor sprijini.

catalin
6 ianuarie 2014
autoritatile doar constata-nu previn

Poate Cuget Liber va sprijini aceasta initiativa si va inainta solicitarea de mai sus catre autoritatile competente ( teoretic ).

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Luni, 30 Decembrie 2013
Stire din Eveniment : CARNAGIU pe șoselele din Constanța
Pagina a fost generata in 1.3503 secunde