CCR: Cercetarea disciplinară nu suspendă contractul individual de muncă!

374
1
CCR: Cercetarea disciplinară nu suspendă contractul  individual de muncă! - ccr-1462468567.jpg
Plenul Curții Constituționale a luat, ieri, în dezbatere excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor din Codul Muncii ce privesc contractul de muncă și suspendarea din inițiativa angajatorului pe durata cercetării disciplinare prealabile, în condițiile legii.

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art. 52 alin.(1) lit.a) din Legea nr. 53/2003 - Codul Muncii sunt neconstituționale.

"Curtea a constatat că măsura suspendării contractului individual de muncă, din inițiativa angajatorului, pe durata cercetării disciplinare prealabile, constituie o restrângere disproporționată a dreptului la muncă, ocrotit de art. 41 alin. (1) din Constituție. Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului și instanței care a sesizat Curtea Constituțională, respectiv Tribunalului Brăila - Secția I civilă", se arată în comunicatul emis de Curtea Constituțională a României. 

Comentează știrea

Cristi
6 mai 2016
???

Corecta decizia CC ! Totusi , ma intreb , cum s-a facut legea in parlament , cu atatea hibe ? Exista o explicatie plauzibila , si anume aceea , ca in parlament s-au aciuat doar juristii faliti , doar aceia care nu-si mai gaseau de lucru ...

Articole pe aceeași temă

Marţi, 05 Ianuarie 2016
Stire din Social : Câte zile libere vom avea în 2016
Pagina a fost generata in 1.9303 secunde