€ 4.726
£ 5.3065
$ 4.2193

Mai multe ştiri online:

CCR a decis: conflict între puterile statului. "Kovesi ar fi trebuit revocată"

Ştire online publicată Joi, 31 Mai 2018. Autor: Sorin HULUBEI
Curtea Constituțio-nală a României a admis sesizarea Guvernului privind decizia de nerevocare din funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, de către președintele Klaus Iohannis. „Laura Codruța Kovesi ar fi trebuit revocată de președinte”, a spus Valer Dorneanu, președintele Curții Constituționale a României.

Președintele CCR, Valer Dorneanu, a anunțat că plenul Curții, cu majoritate de voturi, a admis sesizarea premierului cu privire la acel conflict de competență, constatându-se conflict între ministrul Justiției și președinte determinat de refuzul șefului statului de a da curs cererii de revocare a șefei DNA.

Astfel, judecătorii CCR au stabilit, în dispozitivul deciziei prin care au constatat conflict între puteri, că președintele urmează să emită decretul de revocare a șefei DNA. Potrivit acestora, calea de urmat pentru ieșirea din conflict este emiterea decretului de către șeful statului.

Președintele României a declarat că „indiferent ce va decide Curtea, voi aștepta motivarea, voi citi și voi acționa în consecință”. Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a transmis o primă reacție a instituției după decizia CCR.

„Conducerea Ministerului Public a luat act de decizia de astăzi a Curții Constituționale a României privind existența unui conflict constituțional între Guvern și Președintele României și așteaptă motivarea acesteia”, precizează Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.759 secunde