Cazul Sorinei / Când decid judecătorii dacă fetița poate părăsi țara

162
Cazul Sorinei / Când decid judecătorii dacă fetița poate părăsi țara - sorina74803100-1561630942.jpg

Articole recomandate

Judecătorii vor hotărî pe 3 iulie dacă fetița poate părăsi sau nu România. Pe de altă parte, familia care a adoptat-o pe Sorina cere despăgubiri uriașe pentru cheltuielile de judecată și zilele pierdute prin tribunale de la izbucnirea scandalului.


Luni, pe 3 iulie, se va decide dacă Sorina, fetița de opt ani din Baia de Aramă luată cu forța din casa în care a crescut, poate fi scoasă din țară.

Judecătoria din Drobeta-Turnu Severin trebuia să se pronunțe joi în acest caz, însă a amânat. Ministerul Public anunța la începutul săptămânii că procurorul general, Bogdan Licu, a formulat luni o cerere de ordonanță președințială către Tribunalul Mehedinți, pentru a-i interzice fetiței de 8 ani să părăsească teritoriul României "până la administrarea probelor în dosarele penale constituite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova și la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție".

Pe de altă parte, avocatul asistenților maternali care au crescut-o pe Sorina a explicat că părinții adoptivi au depus la dosar o cerere prin care solicită să fie despăgubiți pentru șederea lor în România. Concret, aceștia cer că, dacă instanța va decide să dea curs cererii procurorului general, să fie despăgubiți financiar prin plata salariilor pe care le-ar încasa dacă ar reveni în SUA. Familia Săcărin mai cere și plata costurilor șederii în România și a biletelor de avion, scrie romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3787 secunde