Caz de coronavirus, confirmat la Penitenciarul Poarta Albă

271
Caz de coronavirus, confirmat la Penitenciarul Poarta Albă - covidpenitenciar-1588347472.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor au anunțat confirmarea unui caz de infectare cu coronavirus la unitatea de detenție din județul Constanța. "Pe 30.04.2020, un angajat al Penitenciarului Constanța – Poarta Albă a fost confirmat la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Polițistul de penitenciare se afla la domiciliu din data de 16.04.2020, conform planificărilor, și nu a interacționat cu persoane private de libertate", au transmis reprezentanții instituției. Aceștia au adăugat că "până la acest moment, cu excepția cazului sus-menționat, nu se înregistrează nicio altă infectare cu virusul SARS-CoV-2 la Penitenciarul Poarta Albă, iar administrația locului de deținere aplică recomandările Direcției de Sănătate Publică".

Membrii Sindicatului Sinpen 2006 Constanța atrag atenția că, în contextul limitării răspândirii coronavirusului este nevoie de separarea transportului de angajați la Penitenciarul Poarta Albă și Spitalul Penitenciar Poarta Albă.

"Cam cu o lună în urmă, o parte dintre angajații de la Poarta Albă au cerut separarea pe timpul transportului de angajați de la spitalul penitenciar, întrucât în cadrul unității este o secție special destinată deținuților aflați în perioada de carantină, care au fost extrădați din zone cu risc epidemiologic crescut COVID 19. Ce măsuri s-au luat? Transportul tot la grămadă, criteriul fiind cel al apartenenței la sectorul unde angajații celor două unități lucrează (cei de la administrativ circulă împreună, la fel și cei de la operativ)", a afirmat Virgil Cârstea, liderul Sinpen 2006 Constanța.

Sindicaliștii au solicitat dotarea autobuzelor cu paravane de pexiglas și ocuparea locurilor astfel încât să fie respectată distanțarea socială. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5525 secunde