Poliția face precizări

Cauciucurile de iarnă cu inscripția "all seasons" nu sunt acceptate

1444
Cauciucurile de iarnă cu inscripția

Articole de la același autor

Reprezentanții Ministerului Administrației și Internelor (MAI) fac noi precizări în legătură cu anvelopele de iarnă. Potrivit unui comunicat postat pe site-ul ministerului amintit, anvelopele marcate numai cu inscripția "all seasons" nu sunt acceptate ca anvelope de iarnă, în această categorie intrând doar cele inscripționate cu unul dintre simbolurile "M+S", "M.S.", "MS" sau "M&S.
"Prin Ordonanța Guvernului nr.5, în luna ianuarie a anului în curs au fost modificate prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, introducându-se obligativitatea dotării cu anvelope de iarnă, care sunt definite în conformitate cu Directivele și Regulamen-tele Comisiei Economice pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite" se precizează în comunicat.
În acest context, pentru a fi acceptate ca anvelope de iarnă, acestea trebuie să fie inscripționate cu unul dintre simbolurile "M+S", "M.S.", "MS" sau "M&S", fără a include în această categorie anvelopele marcate numai cu inscripția "all seasons".
Prevederile legale în vigoare interzic circulația autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, nefăcând referire la o anumită perioadă a anului.
Astfel, este sancționată conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculului de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone și al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de nouă locuri pe scaune, inclusiv cel al conducatorului auto, fără ca acestea să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roțile axei/axelor de tracțiune sau fără a avea montate pe aceste roți lanțuri sau alte echipamente antiderapante omologate.
Amenda pentru fapta menționată este prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni (de la 9 la 20 puncte-amendă, respectiv între 603 și 1.340 lei), iar sancțiunea contravențională este însoțită și de măsura reținerii certificatului de înmatriculare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4754 secunde