Câți bani scoateți, anul acesta, din buzunar pentru mult visatul permis auto

2571
2
Câți bani scoateți, anul acesta, din buzunar pentru mult visatul permis auto - fondscoaladesoferi-1420482767.jpg
Noul an vine cu vești bune și cu vești mai puțin bune pentru constănțenii care doresc să obțină permisul de conducere. Dacă unele școli auto au decis să-și majoreze tarifele începând din această lună, altele nu și-au mai mărit taxele de școlarizare de luni bune, de teamă să nu rămână fără cursanți.

Viitorii șoferi care se gândesc să urmeze cursurile școlii auto DIA AUTO trebuie să știe că prețurile au crescut începând din această lună, de la 1.000 lei la 1.200 lei, la categoria B.

"Eu am scumpit școala de șoferi, de la 1.000 lei la 1.200 lei, la categoria B, iar la categoriile mai mari, prețurile sunt mai mari", a declarat Niculae Dicu, reprezentantul școlii de șoferi DIA AUTO, din Constanța.

La rândul său, Daniar Bectemir, instructor auto independent, spune că nu va majora prețurile în acest an, în prețul cursurilor de șofat, adică în cei 1.200 lei, fiind incluse modulul teoretic, costurile pentru carburant și contravaloarea serviciilor prestate de instructor către client.

"Nu vom majora prețurile în acest an, ci mergem cu prețurile de anul trecut. Prețul școlii este în cuantum de 1.200 lei la categoria cea mai comună și solicitată, categoria B, iar prețul include costurile carburantului, cei 90 de litri de carburant, modulul teoretic, întreținerea vehiculului și contravaloarea serviciilor prestate de instructor către client. Acestea sunt prețurile pe care le avem din ianuarie 2014. Noi nu avem motive să majorăm aceste tarife, pentru că nu ne dorim să rămânem fără clienți. În România, prețurile diferă de la județ la județ și în general prețurile sunt mai mari în provincie", a precizat Daniar Bectemir, președintele Asociației Instructorilor Auto din Constanța.

La școala de șoferi "Răcăreanu", taxele de școlarizare, la categoria B, sunt 1.150, respectiv 1.300 lei. "La Logan, pe motorină, avem 1.150 lei. De la 1 iulie 2014 nu s-au mai mărit prețurile", a precizat reprezentantul școlii auto "Răcăreanu".

La școala de șoferi AUTOEUXIN, tarifele de școlarizare s-au majorat ultima oară în luna septembrie a anului trecut, iar de atunci viitorii șoferi scot din buzunar 1.300 lei. "Taxa este 1.300 lei la noi, la categoria B. Ultima dată am majorat tarifele în septembrie 2014. Ne-am gândit să nu mai creștem prețurile în acest an", a afirmat Costel Dobrilă, reprezentantul școlii auto AUTOEUXIN.

Monitorizarea cursanților, suspendată

Modificarea legislativă care a intrat în vigoare de la 1 iulie 2014 și reglementa monitorizarea cursanților care se pregăteau pentru obținerea permisului auto a fost suspendată și urmează să fie anulată definitiv, anunță Petre Bordeianu, președintele Federației Naționale a Formatorilor Auto din România. Modificarea ar fi însemnat ca viitorii șoferi să scoată mai mulți bani din buzunar pentru cursurile teoretice și practice.

"Un lucru este cert, că Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat definitiv și irevocabil în ceea ce privește sus-pendarea totală a Ordinului 733/2013, care spunea că trebuie să avem camere video, să existe un registru electronic în care să fie monitorizată perioada în care urmează viitorul șofer urmează cursurile. Așteptăm să vedem când va fi primul proces de anulare, care va avea loc, cel mai probabil, în luna februarie. Dacă noi nu am fi blocat ordinul, taxele școlilor de șoferi se dublau, poate se și triplau", a afirmat reprezentantul instructorilor auto independenți.

Teodora MÎNDRU

Comentează știrea

Stanciu Adrian
13 ianuarie 2015
marketglory

w w w.marketglory.com/strategygame/Parmalat (copiaza link-ul in browser fara spatii) www.marketglory.com/strategygame/Parmalat As dori sa va prezint o sursa de bani accesibila oricarui utilizator de internet. Nu va asteptati sa castigati atatia bani incat de maine va lasati de service, dar in timp se poate ajunge la cateva zeci sau chiar sute de euro lunar facand ceva ce ne relaxeaza pe toti: sa te joci. Cateva clickuri in stanga si in dreapta sit i-ai terminat treaba. Nu trebuie sa petreci ore in sir in fata calculatorului, doar cateva minute in fiecare zi. - Trebuie sa dati minim 5 lupte pe zi pentru a se observa profitul - Optiunea Munceste ( venitul zilnic) MarketGlory este un simulator economic, politic, social si militar in care aveti posibilitatea de a va converti moneda virtuala in bani reali. Fiecare jucator din comunitatea MarketGlory are posibilitatea sa: munceasca, infiinteze companii, candideze la guvern, recomande referali, sa dobandeasca grade militare si sa-si construiasca propria organizatie. Drumul catre povestea de succes in Market Glory este strategia personalizata a fiecarui jucator din comunitatea Market Glory. Aici nu exista limita de timp, unii vor atinge obiectele mai repede si altii mai tarziu. Important este sa fii prezent in Market Glory si sa iti dezvolti ceea ce iti da satisfactii in acest joc. Succesul este rezultatul unei activitati care are la baza actiune si perseverenta. In orice domeniu din viata cei care nu renunta cu siguranta reusesc si isi ating toate obiectivele. Astfel un succes in Market Glory iti asigura un venit substantial si in viata reala. Banii nu aduc fericirea, ci numarul lor. 100 ron virtuali in joc sunt 1 euro. 1 euro real, care se poate scoate la un moment dat, cand ai ajuns la 20 euro. Fiecare om adus iti poate aduce zilnic intre 1 - 10 euro, daca ai rabdare si jucati amandoi. pentru mai multe detalii despre cum se joaca si pasii care trebuiesc urmati nu ezitati sa ma contactati din meniul jocului sau la: YM: stanciuadrian33 e-mail: [email protected]

MIHA
19 ianuarie 2015
LUCRU DOMICILIU

Afacerile sunt viitorul, iar internetul in ziua de azi este folosit in mai toate domeniile. Cred ca a venit momentul sa faci o schimbare in viata ta. Este necesar sa ai -peste 18 ani, - calculator si internet - sa fi serios -sa ai vointa -si multa rabdare. Programul este part-time, 2-3 ore pe zi. Se lucreaza de acasa, nu este necesar experienta. Si vei avea suportul meu permanent., Investeste putin din timpul tau, sa iti asiguri viitorul. Pentru mai multe detalii , trimite-ti mesaj cu textul "info" la email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3214 secunde