Cât de pregătiți suntem pentru un seism major? Militarii români, la datorie!

353
Cât de pregătiți suntem pentru un seism major? Militarii români, la datorie! - armataseism-1571171373.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Apărării Naționale participă, cu personal din centrele operative de coordonare și conducere a intervenției constituite la nivel național și în municipiul București, la exercițiul privind antrenarea structurilor de conducere și răspuns în cazul producerii unui seism major - "SEISM 2019". 


Exercițiul, condus de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, se va desfășura, în perioada 15 - 17 octombrie, pe teritoriul național și are ca scop testarea Concepției Naționale de răspuns post seism, revizuită. 


La nivel central, vor participa specialiști din Centrul Național de Conducere Integrată - MAI/CNCI, Centrul Național de coordonare și conducere a intervenției - CNCCI, și din structuri pentru gestionarea situațiilor de urgență constituite la nivelul tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, inclusiv din MApN. 


La nivel local, vor fi implicate comitetele județene pentru situații de urgență și Comitetul Municipiului București pentru situații de urgență, precum și centrele județene de coordonarea și conducere a intervenției, precum și Centrul Municipiului București de coordonare și conducere a intervenției. 


XXX 
"SEISM 2019" se desfășoară pe baza unui scenariu fictiv și are drept scop antrenarea și testarea structurilor de decizie, de conducere și de coordonare a acțiunilor și activităților specifice managementului unei situații de urgență, informează Biroul de presă al MApN. 


De asemenea, se urmărește testarea fluxului informațional și a măsurilor stabilite în concepția națională, revizuită, precum și verificarea modului de utilizare a aplicației informatice Sistemul de management informational pentru situațiile de urgență/SMISU în CNCCI. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3926 secunde