Mai multe ştiri online:

Cât câștigă ofițerii Armatei Române. Trei motive pentru care să alegi cariera militară

Ştire online publicată Vineri, 20 Aprilie 2018. Autor: Sorin MIHALACHE
Salariile bunicele, siguranța locului de muncă și o serie de facilități oferite personalului militar, care nu se regăsesc în prea multe firme private, sunt principalele motive pentru care un tânăr ar alege o carieră în armată.

„Adevărul” a publicat și salariile din armată:

2.271 de lei - tânăr locotenent

3.147 de lei - căpitan

3.815 de lei - maior

4.663 de lei - locotenent-colonel

6.025 de lei - colonel

Solda lunară se compune dintr-o parte fixă alcătuită din solda de funcție, solda de grad, gradații și, după caz, solda de comandă și o parte variabilă compusă din indemnizații, compensații, sporuri, prime, premii și din alte drepturi salariale.

La capitolul beneficii materiale pot fi încadrate din acest an și diurnele duble pe care militarii la încasează în comparație cu alți bugetari. Apoi, tot din acest an, militarii pleacă în concedii pe banii lor, urmând ca la întoarcere să deconteze cheltuielile în limita sumei de 1.450 de lei.

XXX

Ministerul Apărării Naționale scoate la concurs peste 2.000 posturi de medici, juriști, psihologi, biologi, specialiști IT și de comunicații. Asta după ce Armata a solicitat și Guvernul a aprobat încadrarea a aproximativ 6.400 de posturi vacante, militare și civile. Din acestea, peste 2.500 de posturi au fost solicitate pentru instruirea soldaților profesioniști. Restul de aproape 4.000 de posturi sunt dedicate personalului de medie sau înaltă calificare, din care aproximativ 1.900 de funcții vor fi ocupate după repartizarea celor care finalizează în anul 2018 cursurile instituțiilor militare de învățământ.

În cazul celor care vor să ocupe un post de ofițer, vârsta maximă este de 40 de ani.

Candidații trebuie să fie absolvenți ai unei instituții de învățământ universitar acreditate, cu diplomă de licență, cu profil corespunzător armelor sau serviciilor și specialităților militare pentru care aplică sau să facă dovada promovării examenului de licență până la data concursului de admitere.

Candidații pentru posturile de ofițeri din serviciul medical trebuie să dețină certificat de membru al Colegiului Medicilor din România cu drept de liberă practică, conform prevederilor legale în vigoare. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Cultură-Educație
luni, 18 martie Foto : SIMULARE BAC 2019. Ce subiecte au primit elevii la proba de limba română 17031 vizite, 0 comentarii SIMULARE BAC 2019. Ce subiecte au primit elevii la proba de limba română
Sport
ieri, ora 10:18 Foto : Doliu în sportul constănțean. A murit un mare arbitru 6138 vizite, 0 comentarii Doliu în sportul constănțean. A murit un mare arbitru
Actual
marti, 19 martie Foto : Român "angajat" ca sclav personal pentru fiul unui milionar din Anglia 5292 vizite, 0 comentarii Român "angajat" ca sclav personal pentru fiul unui milionar din Anglia
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 1.3132 secunde