Câștigătorii licitațiilor și-au luat plajele în primire

2773
Câștigătorii primei faze a licitațiilor pentru închirierea plajelor de pe litoralul românesc și-au luat ieri în primire sectoarele adjudecate. Licitația s-a desfășurat în perioada 19-30 aprilie 2010, în urma ei fiind atribuite 29 de subsectoare, dintre care 21 în Mamaia, șase în Eforie Nord și două în Vama Veche. Agenții economici au obligația să le administreze până pe data de 15 octombrie, când le vor preda Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL).
Tot zilele acestea, la sediul ABADL se va desfășura cea de-a doua etapă a licitației publice pentru închirierea plajelor rămase libere, câștigătorii urmând să fie desemnați până la începutul săptămânii viitoare.
Noii chiriași vor avea obligația să pună la dispoziție suprafața de plajă necesară organizării posturilor de salvamar și centrelor de prim ajutor; să-și plătească chiria la timp; să nu împiedice nimănui accesul pe plajă și să nu perceapă taxe de acces; să nu subînchirieze plaja; să nu construiască ilegal pe suprafețele concesionate, să curețe zilnic plaja. De asemenea, foarte important, agenții economici nu trebuie să uite că sunt obligați să lase liberă cel puțin 30% din suprafața închiriată, pentru ca turiștii să-și poată așeza prosoapele, cearșafurile, păturile sau saltelele, după bunul plac al fiecăruia.
Nici anul acesta, ABADL nu a putut scoate la licitație nicio bucățică de nisip în stațiunile Costinești și Neptun, unde plajele au fost concesionate, în urmă cu trei ani, pe perioade mari de timp.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0597 secunde