CASCO la cal și RCA la șaretă? Căruțele vor fi obligate să aibă asigurare

882
1
CASCO la cal și RCA la șaretă? Căruțele vor fi obligate să aibă asigurare - carutele1-1479310868.jpg
Ordonanța de Urgență 54/2016 privind RCA introduce, cel mai probabil fără intenția autorilor, obligativitatea asigurării căruțelor. Actul normativ a schimbat definiția termenului de vehicul în așa fel încât proprietarii atelajelor cu tracțiune animală care au nevoie de înregistrare nu mai pot circula legal fără poliță RCA, scrie evz.ro.

Sute de mii de căruțe de pe drumurile din România vor avea nevoie de asigurare RCA în cazul în care autoritățile vor aplica prevederile OUG 54/2016 privind asigurarea de răspundere față de terți. Măsura vine în urma modificării definiției termenului de "vehicul", dar și a paragrafelor care defineau obligativitatea asigurării în legea veche.

Mai exact, la articolul 2, OUG definește vehiculul ca fiind "mijloc de transport cu sau fără propulsie proprie, destinat deplasării pe uscat, inclusiv orice tip de remorcă, indiferent dacă este cuplată sau nu, cu excepția celor care se deplasează pe șine, bicicletelor sau vehiculelor cu tracțiune animală, pentru care nu există obligația legală de înmatriculare sau înregistrare".

Comentează știrea

cal alb
17 noiembrie 2016
caruta si asfaltul

in sfarsit au inteles ca singura modalitate de ai tine departe de asfalt este încadrarea in zona penalului ! Prea multe vieti au pierit sub rotile carutelor !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2789 secunde