Cartelele prepay se vor vinde doar cu buletinul de la 1 ianuarie 2020

154
Cartelele prepay se vor vinde doar cu buletinul de la 1 ianuarie 2020 - cartele-1566918923.jpg

Articole recomandate

Cartelele prepay se vor vinde doar cu buletinul de la 1 ianuarie 2020, iar cuantumul amenzilor pentru apeluri false va crește la valori cuprinse între 1.500 de lei și 5.000 de lei, față de 500 de lei și 1.000 de lei în prezent, a precizat marți Nelu Barbu, purtătorul de cuvânt al Guvernului. Măsurile fac parte dintr-o Ordonanță de urgență adoptată marți pentru îmbunătățirea localizării celor care sună la 112. Vezi în articol ce se întâmplă cu cei care dețin deja cartele prepay și cum vor fi colectate datele.


Guvernul a adoptat marți o Ordonanță de Urgență privind modificarea și completarea legislației pentru a permite asigurarea unui răspuns cât mai prompt la urgențele cetățenilor prin îmbuătățirea posibilităților de preluare și gesitonare a informațiilor de localizare a apelurilor de urgență, a anunțat Nelu Barbu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, la finalul ședinței Executivului.


Datele personale ale celor care dețin deja cartele prepay trebuie colectate până la 1 septembrie 2020. Cei care refuză nu vor mai putea folosi serviciile


Cu alte cuvinte, românii care dețin cartele prepay nu vor mai avea acces la servicii de telefonie mobilă dacă nu vor să-și dea datele personale, date care să fie accesate atunci când sună la 112. Cum vor fi colectate datele celor care dețin deja cartele preplătite?


Prin actul normativ au fost majorate și amenzile aplicate până acum în cazul apelurilor abuzive la 112.


Modificările la sistemul 112 vor fi implementate prin Ordonanță de Urgență, un proiect în acest sens fiind dezbătut public săptămâna trecută. Pe lângă implementarea sistemului AML, o altă măsură cuprinsă în actul normativ este colectarea datelor deținătorilor de cartele prepay, astfel încât aceștia să fie identificați când sună la 112.


Datele proprietarilor prepay vor fi accesate când aceștia sună la 112, o măsură care poate salva vieți, a susținut Raed Arafat, șeful Departamentului de Urgență la dezbaterea privind proiectul de Ordonanță de Urgență care modifică sistemul 112. Dacă punem numere de înmatriculare pe mașini înseamnă că încălcăm viața privată? s-a întrebat acesta. Nu plata cartelelor prepay cu buletinul este problema, ci măsura disproporționată de a pedepsi apelarea abuzivă prin colectarea masivă de date și lipsa garanțiilor de securitate a acestor date, i-a replicat societatea civilă.


După dezbaterea care a avut loc joi, 22 august, autoritățile au adus câteva modificări proiectului de OUG. 


Una dintre modificările aduse este reducerea duratei de stocare de către STS a datelor personale ale proprietarilor de cartele prepay care sună la 112 de la 10 ani la 5 ani, potrivit surselor HotNews.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7414 secunde