Carmen Dan, despre violențele din Piața Victoriei: 10 jandarmi au fost semnalați ca posibili autori ai unor fapte de natură penală

141
Carmen Dan, despre violențele din Piața Victoriei: 10 jandarmi au fost semnalați ca posibili autori ai unor fapte de natură penală - carmendaninquamoctavganea-1534853187.jpg
Carmen Dan, ministrul de Interne, secretarul de stat Raed Arafat, coordonatorul Departamentului pentru Situații de Urgență, și reprezentanți ai Jandarmeriei au venit marți la Comisia de Apărare din Parlament pentru a fi audiați în legătură cu violențele din 10 august, din Piața Victoriei. Presa a fost invitată afară de la partea cu răspunsuri ale ministrului, deoarece informațiile provin dintr-un raport clasificat Secret de serviciu.

UPDATE Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, a declarat marți că, până în prezent, au fost identificate șase situații cu 10 jandarmi pasibili să fi comis fapte penale, iar Parchetul Militar va fi sesizat cu privire la aceste cazuri, în urma anchetei interne pe care Jandarmeria o desfășoară cu privire la evenimentele din 10 august.

"Ancheta internă a Jandarmeriei continuă. (...) Structurile de specialitate au identificat șase cazuri în care 10 jandarmi din dispozitivul de ordine publică au fost semnalați ca posibili autori ai unor fapte de natură penală. Aceste constatări vor face obiectul sesizărilor din partea Jandarmeriei către Parchetul Militar. În măsura în care vom identifica noi situații, acesta este demersul legal pe care intenționăm să îl ducem mai departe", a precizat Carmen Dan, la audierile din Comisia pentru apărare de la Camera Deputaților.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5113 secunde