Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc:

"Cariera militară înseamnă o garanție pentru succes profesional, de reușită în societate"

6343
3
Cariera militară a rămas una dintre cele mai atractive soluții de viitor pentru tineri. O meserie respectabilă, sigură și plătită decent, care îți oferă posibilitatea de a-ți servi patria. 


Într-un interviu acordat revistei "Marina Română", ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, vorbește despre motivația tinerilor de astăzi de a îmbrățișa cariera militară, dar și despre strategia Armatei de a atrage tineri bine pregătiți în rândurile sale. 


"Sunt mai multe lucruri care stau și la baza noii strategii de promovare a carierei militare. În primul rând, este evident că o carieră militară oferă în acest moment o sumă de competențe și abilități profesionale care au valoare în orice context, oriunde cineva ar dori să activeze pe piața muncii; este o achiziție sigură, un câștig. Suntem într-un moment în care încrederea în armată este în creștere. Armata rămâne instituția cu unul dintre cele mai înalte nivele de susținere publică, de credibilitate în ochii românilor, dar mai mult decât atât ea crește ca importanță a profilului într-un context de securitate mult mai complicat, mult mai amenințător ca până acum și suntem în măsură să dublăm cu alocări din ce în ce mai semnificative de resurse financiare, dirijate înspre achiziții inteligente, înspre achiziții centrate pe capabilități critice de care avem nevoie, deci dublăm și credibilizăm cu aceste alocări de resurse, obiectivele majore care stau în fața armatei noastre. 


Toți acești parametri puși la un loc fac nu numai nobilă opțiunea pentru o carieră militară, dar o fac chiar interesantă, interesantă într-o înțelegere competitivă a termenului. Opțiunea pentru o carieră militară înseamnă o garanție pentru succes profesional, de reușită în societate. Sigur că, dincolo de motivațiile din planul valorilor, nu orice tânăr va fi selectat pentru a servi în Armata României, ci doar cei care au aptitudinile necesare, inclusiv motivația valorică, hotărârea de a trece printr-o serie de privațiuni, de a îndura o serie de constrângeri și, evident, de a da sacrificiul suprem în cazul în care interesele țării o cer", a declarat ministrul Apărării, Mihnea Motoc.

De asemenea, ministrul și-a exprimat speranța că, în anii următori, armata va reuși să asigure, pe lângă satisfacțiile profesionale, și o motivație puternică financiară.


"Dincolo de aceste motivații simbolice care sunt indispensabile și importante sunt convins că în aceste timpuri și în anii ce vor veni vom fi în stare să oferim și o motivare de natură salarială din ce în ce mai importantă. Chiar din acest an, am încercat să depășim unele inechități, unele inegalități de ordin salarial, chiar în interiorul organismului militar, dar și față de alte componente din sistemul național de apărare. A fost o creștere salarială, de 10%, pe care am preluat-o bine în planul nostru bugetar. Avem în pregătire o serie de propuneri de optimizare în continuare a acestei dimensiuni importante pentru oricine, a carierei militare", a mai adăugat Mihnea Motoc, în interviul acordat revistei "Ziua Marinei". 




XXX 


Cu ocazia sărbătoririi Zilei Marinei, ministrul Apărării a transmis un mesaj tuturor militarilor care își slujesc patria pe mare: "Cred că urarea tradițională este «Bun cart înainte!» Le doresc să rămână aceeași oameni de încredere, aceeași oameni dedicați, care după atâtea încercări prin care trec, după atâtea experiențe extrem de variate cu care se confruntă, după toate aceste dificultăți și acumulări, rămân pilde pentru noi și ne inspiră să aspirăm spre mai mult, spre mai bine". 






Comentează știrea

Liviu Chilian
13 august 2016
Zoomenirea

Doamne Iisuse Christoase! Mare e grădina ta, Bunule! Numai ca pe pământ nu'i așa ca la Tine'n cer. Aci, grădina a devenit zoomenire. Privește la...robii tai Rromarlani-militarati cum ridica sabia. Cică, papagalii miltikolorati apăra patria care'a ajuns de rasu' licuriciului Amerikknar. 'R'ati ai bizdicului de militarati si merdialqaedani smintiți! Cum va completați voi unu' 'pa' altu'. Va aveți ca fratii. Unu, javra...instruită, apăra bantustanu'. Al'lalt, javra NEINSTRUITA, păzeste, n'asa, demoNcratigania. Iar pe fetele voastre...false, se vede lumina licariciului providemential. P.S. Dacă mâine revine tradiția românească ca tot Rromarlanu' de douaj'de ani sa meargă la...armatarata, si zaporojanului i'ar veni ordini', valeuuu, muică, sa vezi atunci ce...sudalme, nu oSSanale, ar mai gavari mujicul. Io sunt sigur c'ar emigra'n Kakhovka, kapitala Zaparojiei. Heil Armatarata! De bizdici in frunte cu cel mai mare erou al lor - Bizdicu Boeru Ceausoctonu! Sieg Heil!

robert
13 august 2016
reusita loserilor

trantorii natiunii. frecangeala pe bani publici si lupte crancene cu alcoolul in popotele patriei.

Cristian
13 august 2016
cariera militara?

Resursa umană e intr-adevar cea mai importantă însă nu știm decât să o irosim ca pe orice alt bun public. Promisiuni și vorbe frumoase iar soldații noastri își dezvoltă cariera militara în politie, ISU, Jandarmerie...unde cu același cadru legal, iarba e mai verde. De 40 de ani avem aceeași arma...si tot dezbatem cum sa o modernizăm fără bani. Politica e frumoasa dar ar trebui ca liderii politici să vină la talpa pt a simți a simti pulsul...si sa nu se bazeze pe textele scrise de politruci.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3841 secunde