Carieră în Poliție! Liber la încadrări din sursă externă

12210
Carieră în Poliție! Liber la încadrări din sursă externă - fond-1509291080.jpg

Articole de la același autor

Guvernul României face un alt pas pentru reducerea deficitului de personal din Ministerul Afacerilor Interne. Executivul a aprobat Memorandumul care permite încadrarea din sursă externă a 3.694 de funcții operative și neoperative din MAI. 


Problemele mari cu care se confruntă serviciile de pașapoarte sau cele de înmatriculări și permise din toată România ar putea fi rezolvate printr-un act normativ care dorește aducerea de specialiști acolo unde instituțiile de învățământ nu au specializări în programa de școlarizare. De fapt, este vorba despre un pachet de măsuri ce vizează reducerea deficitului de personal, pe lângă încadrarea din sursă externă, MAI luând decizia suplimentării locurilor la școlile de agenți și subofițeri, astfel încât să fie pregătite anual două promoții, concomitent cu reducerea perioadei de școlarizare de la doi, la un an. 


Deficit de personal de 30% la nivelul județului Constanța 


Constanța, asemenea restului țării, se confruntă cu mari probleme de personal, iar în unele localități, cu precădere cele din zona rurală, deficitul atinge sau depășește 30%. În aceste condiții, IPJ-urile au nevoie de oameni ca de aer, pentru a mai putea acoperi din multele locuri vacante lăsate de lucrătorii ieșiți la pensie. 


"Per total, la nivelul inspectoratului, deficitul de personal este de 22%, dar avem structuri unde deficitul este mult mai mare. În special, avem o problemă de deficit de personal în zona rurală. În campania de încadrare, ne dorim să acoperim mai întâi mediul rural. Probleme deosebite de personal avem în zona Băneasa, deficitul în zona rurală ajungând chiar și la 30%. Majoritatea polițiștilor au ieșit la pensie. Sunt zone care ar trebui să funcționeze cu patru lucrători, dar funcționează cu un singur lucrător și atunci trebuie să luăm din altă parte și să detașăm în zonele cu deficit, pentru a putea asigura permanențele", a declarat comisarul șef Constantin Dancu, șeful IPJ Constanța. 


Posturi pentru reîncadrare. "Așa este moral și corect" 


Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, a precizat că o parte dintre posturile care vor fi scoase la concurs, cu recrutare din sursă externă, urmează a fi dedicate și celor care doresc să se reîncadreze în MAI, inclusiv celor disponibilizați în anul 2010. 
"Cred că este moral și corect să dăm această ocazie celor care au plecat atunci din sistem în urma unor decizii pe care nu doresc să le comentez acum, după atâția ani. Știu că astfel de concursuri de reîncadrare au mai fost organizate în anul 2016 și nu toate posturile au fost ocupate, însă tot mai des primesc memorii, mesaje și solicitări din partea foștilor angajați că sunt interesați să revină în MAI. Știu la fel de bine că ministerul are nevoie de experiența acestor oameni", a declarat Carmen Dan. 


Încadrări prin concurs de admitere, la începutul lui 2018 


De asemenea, deficitul imens de personal va fi acoperit parțial în luna ianuarie 2018, când va fi organizat un nou concurs de admitere la școlile de poliție Câmpina și Cluj-Napoca. 


Înscrierile se fac până pe 5 decembrie 2017, la sediul inspectoratelor de poliție județene sau la Poliția Capitalei, în funcție de reședința sau domiciliul candidaților. 


Sunt scoase la concurs 1.300 de locuri (dintre care 16 locuri speciale pentru rromi și 10 pentru minorități) la școala din Câmpina și 300 de locuri (dintre care 6 sunt locuri speciale pentru rromi și 3 pentru minorități) la școala din Cluj-Napoca. 


Candidații trebuie să fie absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat. De asemenea, candidatul trebuie să fi obținut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puțin 9.00 și să aibă înălțimea de minimum 1,70 bărbații și 1,65 m femeile. Nu există limită superioară de vârstă. 


Candidații trebuie să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniți sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere. Conform prevederilor legale, candidații trebuie să nu aibă semne particulare evidente sau tatuaje neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4746 secunde