Carieră de patru decenii în haina militară, la apus!

404
Carieră de patru decenii în haina militară, la apus! - comandorprintpensie3-1612107425.jpg

Articole de la același autor

Comandorul Tudorel Gîndac, locțiitorul comandantului Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”, și-a încheiat activitatea în Forțele Navale, duminică, 31 ianuarie, după patru decenii în care a purtat uniforma militară.

Cu acest prilej, a fost organizată vineri, 29 ianuarie, în portul militar Brăila, o ceremonie la care au participat locțiitorul pentru operații și instrucție al șefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral de flotilă Cornel Cojocaru, comandanți de unități și mari unități și personalul din structurile Flotilei Fluviale.

Și-a început cariera militară în 1988, ca ofițer de marină la Mangalia, la bordul unei vedete torpiloare mari, în calitate de comandant unitate de luptă. Au urmat peste 30 de ani, în care comandorul Gîndac și-a perfecționat continuu pregătirea profesională și a îndeplinit numeroase funcții în structurile Forțelor Navale. La vârsta de numai 24 de ani, a fost numit comandant al unei vedete torpiloare pe aripi portante, o navă proiectată special pentru atacuri rapide cu torpilele de la bord, capabilă să se deplaseze cu o viteză foarte mare. După doi ani, s-a mutat la Divizionul de Vedete Blindate din Brăila, unde a îndeplinit, succesiv, funcțiile de ofițer secund, comandant vedetă blindată și comandant secţie vedete blindate.

Din anul 2009, comandorul Tudorel Gîndac a fost numit comandant al Divizionului 88 Vedete Fluviale, până în anul 2010, când i-a fost încredințată conducerea Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie, funcție pe care a îndeplinit-o până în luna martie 2016, când a fost numit locțiitor al comandantului Flotilei Fluviale.

În semn de apreciere a profesionalismului său și a rezultatelor deosebite obținute de-a lungul carierei, i-au fost conferite Emblema de Onoare a Armatei României, Emblema de Onoare a Statului Major General, Emblema de Onoare a Forțelor Navale și Semnul onorific „În Serviciul Patriei”. Cu prilejul trecerii în rezervă, conducerea Statului Major al Forțelor Navale i-a transmis comandorului Tudorel Gîndac mulțumiri pentru întreaga activitate desfășurată în Forțele Navale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6466 secunde