Care sunt trecerile de pietoni "ucigașe" din Constanța

993
4
Care sunt trecerile de pietoni

Articole de la același autor

Traversarea prin locuri nepermise este una dintre principalele cauze ale accidentelor grave din Constanța, arată statisticile realizate de Poliția Rutieră în ultimii ani. Câtă siguranță au, însă, constănțenii atunci când trec strada pe "zebră"? 

De la începutul anului, patru persoane au murit pe trecerile de pietoni din Constanța.


În zilele noastre, nici măcar traversarea pe la marcajul pietonal nu mai reprezintă o siguranță a faptului că vei ajunge pe partea cealaltă nevătămat. Din cauza neatenției, a vitezei sau a teribilismului, șoferii nu opresc la trecerea de pietoni, astfel producându-se evenimente tragice. 
"De la începutul anului, au fost înregistrate 117 accidente rutiere, soldate cu patru persoane decedate, 15 rănite grav și 103 rănite ușor", precizează Cristina Vasile, purtătorul de cuvânt al Serviciului Rutier Constanța.


Lăpușneanu, accident mortal

În acest an, unul dintre accidentele mortale produse în Constanța a fost înre-gistrat pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, în zona Dobrogea.
"Marcajul pietonal de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, din zona Dobrogea, este foarte periculos. Acesta se încadrează în categoria trecerilor de pietoni amplasate pe bulevardele largi, cu mai multe benzi de circulație unde, nu de puține ori, conducătorii auto nu respectă limita legală de viteză, care poate fi un factor favorizant atât în producerea accidentelor, cât și în amplificarea urmărilor accidentelor", explică Ciprian Sobaru, șeful Serviciului Rutier Constanța.


"Zebre" periculoase pe bulevardul Aurel Vlaicu

Trecerile de pietoni periculoase din Constanța sunt amplasate, în majoritatea cazurilor, pe bulevardul Aurel Vlaicu. Șoferii, grăbiți, în traficul infernal care caracterizează varianta Constanței, calcă pe accelerație și nu de puține ori pietonii au fost luați pe capotele mașinilor.
"Și trecerile de pietoni de pe bulevardul Aurel Vlaicu sunt periculoase. Șoferii rulează cu viteză și nu încetinesc, mai ales pe timpul nopții, la marcajele pietonale", spune polițistul.


Șoseaua Mangaliei, cimitirul rutier din Constanța 
De departe, una dintre cele mai periculoase treceri de pietoni este cea de pe Șoseaua Mangaliei, din dreptul Complexului Doraly. Crucile ridicate în memoria celor care s-au stins în acest loc parcă blestemat stau de strajă pe marginea trotuarului.

"Diferența o face, de foarte multe ori, și constituția psihică a victimei sau vârsta acesteia. Adică dacă lovești pe trecerea de pietoni o persoană de 20 de ani, ai mari șanse ca ea să fie rănită ușor sau grav. Dacă, în aceeași situație, lovești o persoană la 70 de ai, cel mai probabil vorbim despre un accident rutier grav sau mortal. Aceasta este, pur și simplu, o constatare din statistică, nu influențează în niciun fel stabilirea vinovăției sau ancheta care se derulează", afirmă Ciprian Sobaru.


v v v


"În această toamnă, Primăria municipiului Constanța, cu avizul Poliției Rutiere, a montat la mai multe marcaje pietonale aflate în zona unităților de învățământ dispozitive de calmare a vitezei de deplasare", precizează șeful Serviciului Rutier. 


Comentează știrea

aadmirator
23 octombrie 2013
familiile victimelor,

ar trebui sa dea in judecata primaria pentru retragerrea limitatoarelor de viteza din zonele respective; in foto, e trecerea de la Doraly, unde au fost astfel de limitatoare; nimeni nu a murit cu ele; s-au scos(uzura); de ce nu s-au pus altele? Vina e primarului si vitezomanilor care nu le vor. Sa plateasca! Civil si penal, pentru toti mortii...

Tram vai
23 octombrie 2013
Pasaje pietonale!!!!

Cand ai statistici ingrijoratoare si vezi ca au loc frecvent evenimente nu mai faci conferinte de presa sau discutii, inlaturi cauza..... Atragi atentia autoritatilor si recomanzi ce... pasaje pietonale unde nu se mai intalnesc in acelasi loc cele 2 corpuri care interactioneaza, respectiv mashina si pietonul. Dar la noi tre sa-i dam in cap soferului, nepunandu-ne si in situatia acestora.... Suntem o tara plina de idioti si competenti de aceeea se intampla toate nenorocirile.

leganatu
23 octombrie 2013
Iluminat unde este?

Sa se ilumineze trecerile de pietoni pe timp de noapte, 3-4 reflectoare care sa bata de deasupra lor. Vezi Sos. Mangaliei de la Far pana la Dorraly. Pardon, daca vezi trecerile de pietoni!

maidaneziana infinita
23 octombrie 2013
afacerea cainele maidanez constantean

Industria din jurul câinilor fără stăpân: Afacerea Câinele fără stăpân Apr - 23 - 2013 CONEXIUNI Condamnare... Constantin... DOCUMENTE Contract 2... Contract 2... Câinii fără stăpân sunt o afacere de multe milioane de euro în România. Primăriile din marile orașe ale țării au alocat sume foarte mari pentru programe de prinderea, transportul și gestionarea populației canine însă rezultatele sunt departe de a fi satisfăcătoare.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 23 Octombrie 2013
Stire din Eveniment : Sute de pietoni, amendați de rutieriști
Marţi, 22 Octombrie 2013
Stire din Eveniment : Accident rutier pe bulevardul Mamaia
Marţi, 22 Octombrie 2013
Stire din Eveniment : Radarele Poliției Rutiere, astăzi
Pagina a fost generata in 1.9021 secunde