Carderii din Bulgaria s-au mutat în țara noastră

160
Carderii din Bulgaria s-au mutat în țara noastră - 30martiecarderibulgari-1427721351.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii de combatere a criminalității informatice și procurorii D.I.I.C.O.T. din București au destructurat o grupare infracțională organizată, specializată în retrageri frauduloase de bani din conturi bancare, cu ajutotul unor dispozitive de copiere a datelor cardurilor bancare. Patru cetățeni bulgari, bănuiți în cauză, au fost arestați preventiv.

Cei patru au fost prinși în flagrant, după ce au instalat dispozitive electronice de copiere a datelor cardurilor bancare și a codului PIN la 4 ATM-uri ale unor bănci din București, iar ulterior au demontat și ridicat instrumentele respective împreuna cu datele conținute de acestea. 


Polițiștii au ridicat de la cei în cauză dispozitivele de copiere, folosite pentru montarea si demontarea dispozitivelor de pe bancomat, laptopuri, telefoane mobile, precum și mai multe carduri bancare, printre care și cele utilizate pentru testarea dispozitivelor.


Cei în cauză sunt bănuiți că, în luna martie a.c., ar fi instalat la mai multe ATM-uri ale unor bănci din România, în repetate rânduri, astfel de dispozitive, după care ar fi fost efectuate retrageri frauduloase de numerar în afara țării, pe baza informațiilor obșinute.


Din cercetări a reieșit că, după copierea datelor cardurilor utilizate, acestea ar fi fost transmise de membrii grupării, prin intermediul internetului, către complici din străinătate, pentru retragerea de bani din conturile bancare.


Cei patru sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, punere în circulație de valori falsificate, deținere de instrumente în vederea falsificării de valori, acces ilegal la un sistem informatic, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.


Reamintim că, luna trecută, alți doi indivizi au fost prinși în timp ce foloseau același sistem de sustragere a datelor cardurilor bancare de la bancomate din Constanța.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3921 secunde