Carder din Constanța condamnat la șapte ani de pușcărie

854
1
Carder din Constanța condamnat la șapte ani de pușcărie - bancomat2-1323465400.jpg
Sorin Stici, unul dintre cei 19 tineri care au fost trimiși în judecată, la finele anului trecut, pentru că au prejudiciat numeroși clienți ai "Bank of America" cu un milion de euro, a fost condamnat, în lipsă, de Tribunalul Constanța, la pedeapsa de șapte ani de închisoare. Sentința nu este definitivă.

Potrivit rechizitoriului, în cursul anului 2009, hackerii români au creat mai multe clone ale unor pagini web aparținând "Bank of America", după care au trimis către clienții instituției bancare e-mail-uri prin care le solicitau acestora să acceseze un link și să completeze un formular cu toate datele cerute (nume, data nașterii, adresa de domiciliu, număr de telefon, număr card, data expirării și codul PIN).

Pentru a putea afla date confidențiale ale conturilor, membrii rețelei trimiteau acestora înștiințări false prin care le era anulat sau restricționat accesul la conturile bancare. Persoanele respective trimiteau datele de cont, astfel că, în scurt timp, se pomeneau că nu mai au niciun dolar pe card. Procurorii DIICOT spun că indivizii efectuau și transferuri frauduloase online, prin sistemul Western Union. Sumele erau ridicate de alte persoane implicate în această afacere, de la ghișeele Western Union din Constanța, Viena, Munchen și Praga. 

Comentează știrea

matelotu
10 decembrie 2011
vreo potrivire de nume?

Vreo legatura cu sln-ul,ma gindeam ca si-au extins aria de activitate.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4413 secunde