Captură record de "drogul jihadului" în Portul Constanța

318
Captură record de

Articole de la același autor

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au anunțat că în cursul lunii august, în Portul Constanța, a avut loc "cea mai mare captură de pastile de captagon și hașiș din istoria DIICOT și a Poliției Române". Procurorii DIICOT și polițiștii din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate - Serviciul Antidrog și Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime au efectuat investigații într-un dosar privind traficul internațional de droguri de risc și de mare risc. În urma investigațiilor, a fost depistată o navă care venea din Portul Latakia, din Siria, încărcată cu 40 de tone de produse nealimentare. Nava a tranzitat Turcia și avea ca destinație finală Portul Constanța. Duminică, 30 august, vaporul a ancorat în portul constănțean, iar containerele au fost descărcate. Erau așteptate însă de oamenii legii, care au trecut imediat la percheziționarea lor. În urma verificărilor au fost găsite peste 1,5 tone de hașiș și 751 de kilograme de pastile de captagon – peste 4 milioane de astfel de pastile.

"Drogurile identificate erau disimulate între recipientele de carton cu marfă transportată legal, astfel încât să se evite descoperirea acestora prin mijloace tehnice specifice de detectare a acestor substanțe. Marfa de acoperire, săpun organic cu o densitate foarte mare, avea menirea de a masca drogurile. Comprimatele de tip captagon, cunoscut și sub denumirea de "drogul jihadului", au, în mod uzual, un conținut ridicat de amfetamină", au precizat procurorii DIICOT.

Valoarea de piață a drogurilor capturate este de aproximativ 80.000.000 de euro. În dosar sunt anchetate mai multe persoane, cetățeni români și străini, pentru a se stabili implicarea acestora în organizarea transportului de droguri. Captura a fost realizată în cooperare cu United States Drug Enforcement Administration (DEA) și cu sprijinul Biroului Vamal Constanța Sud Agigea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2522 secunde