„Captură” la graniță: grup de 20 de irakieni, găsit ascuns în pădure!

170
„Captură” la graniță: grup de 20 de irakieni, găsit ascuns în pădure! - migrantigranita1-1602524888.jpg

Articole de la același autor

Desfășurare de forțe, duminică după-amiază, 11 octombrie, la granița cu Bulgaria, în pădurea dintre Esechioi și Ostrov. Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov au primit o informație că în zona respectivă este un grup de bărbați, străini, care cel mai probabil au trecut granița pe la „frontiera verde”. Prin urmare, oamenii legii au descins în zonă în jurul orei 18.00 și au depistat, la marginea pădurii, nu mai puțin de 20 de tineri.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că era vorba despre cetățeni irakieni, 19 adulți cu vârste între 18 și 25 de ani, și un minor de 13 ani. Aceștia au recunoscut că au intrat ilegal în țara noastră, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Polițiștii de frontieră au demarat cercetări penale, pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat, iar cetățenii străini au fost predați, luni, 12 octombrie, polițiștilor bulgari, în baza acordului de readmisie româno-bulgar, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale care se impun.

Se impune precizat că acesta este cel mai mare grup de migranți depistat de la începutul anului în curs, în general fiind depistate grupuri de două – patru persoane. Grupuri la fel sau chiar mai mari erau depistate în anii 2016 – 2017, dar de atunci măsurile de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat au descurajat acțiunea călăuzelor și a migranților. De exemplu, pe parcursul lui 2019 au fost înregistrate 20 de cazuri de trecere sau tentative de trecere a frontierei, la nivelul Constanței, în care au fost implicate 40 de persoane.

„În ceea ce privește facilitatorii, dacă în anii precedenți cetățenii bulgari și turci erau principalii implicați în călăuzirea migranților, în 2019 au fost identificate persoane care provin din state cu potențial migrator, rezidente în Europa Occidentală, majoritatea la prima intrare în țară, care s-au deplasat în Turcia, Grecia sau Bulgaria, de unde au preluat migranți de aceeași origine și au încercat să îi transporte spre țările de destinație”, au arătat reprezentanții Gărzii de Coastă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3828 secunde