CAPTURĂ impresionantă de ARME și DROGURI

360
CAPTURĂ impresionantă de ARME și DROGURI - droguri-1370174972.jpg

Articole de la același autor

Mii de arme și sute de kilograme de droguri au fost confiscate de polițiștii din întreaga țară, în primele patru luni ale lui 2013. Concret, este vorba despre 1.286 de arme de foc, aproape 130.000 de cartușe și 1.500 kilograme de substanțe toxice. Reprezentanții Poliției Române au ținut însă să precizeze faptul că "majoritatea armelor au fost confiscate ca urmare a utilizării necorespunzătoare, pe fondul necunoașterii reglementărilor în domeniu". 




"Analiza indicatorilor statistici evidențiază în continuare faptul că România nu reprezintă o piață ilegală pentru operațiunile cu arme și muniții, faptele având un caracter izolat, cu manifestare simplă. În același timp, este de remarcat că infracțiunile de mare violență comise cu arme de foc continuă să înregistreze valori reduse, acest gen de fapte reprezentând 0,46% din totalul infracțiunilor de omor și tâlhărie înregistrate în această perioadă", au mai precizat polițiștii. 


Trebuie remarcat, însă, că la nivelul județului Constanța, faptele cu violență au fost prezente într-un grad ridicat, precum anul trecut, predominante fiind tâlhăriile - smulgerile de bijuterii, prin ruperea urechilor victimelor. În aceeași perioadă au fost confiscate peste 230 kilograme de droguri și peste 23.500 de comprimate, fiind destructurate 37 de grupări infracționale. De asemenea, oamenii legii au confiscat sume importante de bani proveniți din activități ilicite, dovadă că afacerile infracționale de acest tip rămân extrem de profitabile. Este vorba despre 55.000 de euro, peste 3.600 de dolari și aproape 95 de milioane de lei. Ce se observă, în urma analizării activității traficanților de droguri din țara noastră este faptul că "lucrează" în colaborare cu complici de peste hotare, drogurile fiind provenite din străinătate. 


De altfel, în cadrul "Raportului național privind situația drogurilor - 2012", România este vizibilă în continuare precum una dintre principalele țări de tranzit a drogurile către statele europene, iar portul Constanța, al doilea punct de intrare a cocainei în Europa. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5078 secunde