Captură de răsunet la Garda de Coastă. Camera de corpuri delicte, "burdușită" cu țigări de contrabandă!

562

Articole de la același autor

Camera de corpuri delicte a Gărzii de Coastă este "burdușită" cu țigări de contrabandă. Cele mai multe au fost capturate în luna august, fiind descoperite într-un container sosit din Dubai. "Este o captură deosebită, este rezultatul unei munci pur polițienești!", a subliniat comisarul șef Cristian Laurențiu Cicu, directorul instituției.





Depozitul care a fost transformat în Camera de corpuri delicte a Gărzii de Coastă, situat în sediul de pe strada Zmeurei, din municipiul Constanța, este locul unde ajung toate bunurile indisponibilizate de polițiștii de frontieră. De la mașini date în urmărire peste hotare, până la haine și încălțăminte contrafăcute, plase de pescuit și țigări, toate sunt păstrate în aceste depozite.

În prezent, Camera de corpuri delicte este "burdușită" cu țigări de contrabandă, cele mai multe fiind baxuri cu Ashima și Marble, țigări care ar fi ajuns pe piața neagră a Constanței, dacă nu ar fi fost interceptate de polițiștii de frontieră. În aceeași încăpere se află și țigări din dosare mai vechi - unele chiar din 2016! -, aflate încă în anchetă judecătorească, dar și de la cel mai recent caz. De fapt, un caz de răsunet, potrivit comisarului șef Cristian Laurențiu Cicu, directorul Gărzii de Coastă.



"Este ultima captură de răsunet a polițiștilor de frontieră. Un container sosit din Emiratele Arabe Unite, în acte figurând cu mobilier de plastic, respectiv mese și scaune, care era de fapt plin cu țigări. A fost folosită metoda «Capac». În față era mobilierul de plastic, iar în spate, baxurile de țigări. Un container lung de aproximativ 12 metri, încărcat cu țigări care proveneau din Dubai. Containerul era destinat unei firme din București. A fost o muncă titanică. Este o captură deosebită, fiind rezultatul unei munci pur polițienești", a arătat comisarul șef Cicu.



Țigări de un 1 milion de euro, destinate pieții negre


Concret, pe 19 august, în Portul Constanța Sud Agigea, s-a efectuat controlul fizic al unui container, selectat în baza unei informații, de către polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Prevenirea și Combaterea Migrației Ilegale și Infracționalității Transfrontaliere. La deschiderea containerului, polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au constatat că în partea din față se aflau cutii care conțineau obiectele de mobilier menționate în documente, iar restul containerului era încărcat cu cutii de carton ce conțineau țigări de proveniență duty free. Containerul a fost transportat la sediul Gărzii de Coastă, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 412.050 pachete cu țigări, în valoare de 4.944.600 lei (aproximativ 1.021.600 euro). Ancheta se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

XXX

De la începutul anului până în august, polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în urma unor acțiuni desfășurate în zona de competență, au constatat 26 cazuri în care au fost implicate 34 de persoane, fiind reținută în vederea confiscării cantitatea de 486.154 pachete țigări în valoare de 5.919.067 lei. Capturile au fost realizate atât în punctele de trecere ale frontierei, cât și pe căile de comunicații sau în localitățile din zona de competență a Gărzii de Coastă, având la bază informațiile deținute la nivelul structurilor teritoriale. 





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9124 secunde