€ 4.7199
£ 5.2701
$ 4.1541

Mai multe ştiri online:

Captură de 300 de milioane de euro! Traficanții de cocaină, dați de gol de un pachet uitat în parcare

Ştire online publicată Miercuri, 27 Martie 2019. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Polițiștii români au capturat, week-end-ul trecut, peste o tonă de cocaină. Drogul de mare risc se afla într-o barcă răsturnată, în apropierea localității Sulina. Coincidență sau nu, cu o seară înainte, într-o parcare de pe marginea drumului, tot în județul Tulcea, a fost găsit primul pachet cu cocaină, pe care se pare că traficanții l-ar fi uitat la fața locului, după ce au descărcat din două tiruri. 


În prezent, polițiștii de la combaterea criminalității organizate din București, Constanța și Tulcea, sub coordonarea DIICOT - Structura Centrală, investighează mai multe persoane implicate într-un caz complex de trafic de droguri de mare risc. 
Astfel, în dimineața zilei de 22 martie, polițiștii de la combaterea criminalității organizate din Tulcea au fost sesizați de polițiștii Postului de Poliție Sarichioi cu privire la faptul că, în noaptea de 21 spre 22 martie, în apropierea localității Zebil, județul Tulcea, se aflau staționate două autotrenuri înmatriculate în alt stat și un autofurgon înmatriculat în România. 
Din cercetări, a rezultat că un grup de persoane, printre care și conducătorii auto ai autovehiculelor menționate, ar fi realizat o operațiune de descărcare și încărcare a unor pachete. Însă, pe fondul neglijenței în manipulare, unul dintre pachete a fost uitat în parcarea respectivă. Polițiștii din localitatea Sarichioi au constatat că pachetul conținea o substanță albă, pulverulentă, care era ambalată în folie de plastic. A fost analizat conținutul respectivului pachet în cadrul laboratorului Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, stabilindu-se că este vorba de cocaină. 


Tot în cursul zilei de 22 martie, polițiștii de crimă organizată din Tulcea au fost înștiințați de polițiștii Postului de Poliție Sfântu Gheorghe cu privire la faptul că, pe plaja comunei, la doi kilometri în direcția orașului Sulina, se află o barcă avariată, răsturnată, iar pe mal se găsesc mai multe pachete ambalate în material plastic, conținând o substanță albă, pulverulentă. 


Două persoane arestate și un cerc de suspecți 
Analizele ulterioare, efectuate în laboratorul BCCO Constanța, au confirmat că era vorba tot de cocaină. Astfel, la nivelul DIICOT - BT Tulcea s-a întocmit dosar penal pentru trafic de droguri de mare risc, fiind constituită o echipă de cercetare complexă, formată din procurori  DIICOT - Structura Centrală, ST Constanta și BT Tulcea, precum și polițiști de la combaterea criminalității organizate, care au efectuat cercetarea zonei în care se afla barca scufundată. În activități au fost angrenați și polițiști din cadrul Poliției de Frontieră Române. 


„Au fost descoperiți 36 de saci, conținând pachete susceptibil a conține cocaină, aceștia fiind ulterior transportați la sediul BCCO Constanța, pentru expertizare. Rezultatele analizelor au confirmat că este vorba de cocaină, cantitatea fiind de peste 1.040 de kg. În prezent, în cauză sunt două persoane arestate preventiv, echipele de anchetă având un cerc de suspecți bine conturat. Cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale și a depistării tuturor persoanelor implicate,  în cauză fiind dispuse mai multe măsuri asigurătorii”, explică subinspector Andreea Munteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. 


Acțiunea a beneficiat de sprijinul scafandrilor Gărzii de Coastă, Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Tulcea și Constanța.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7422 secunde