Căpățînă și Strutinsky, trimiși în judecată. Contract cu o firmă de pompe funebre, sub semnul întrebării

711
Căpățînă și Strutinsky, trimiși în judecată. Contract cu o firmă de pompe funebre, sub semnul întrebării - untitledcollage-1513766811.jpg
Dănuț Căpățînă, fostul manager al Spitalului Clinic Județean Constanța, a fost trimis în judecată, fiind acuzat de două infracțiuni de luare de mită, dintre care una în formă continuată. Alături de Căpățînă a fost trimis în judecată și Sorin Strutinsky, acuzat de complicitate la luare de mită în formă continuată și trafic de influență. 


Potrivit procurorilor, în perioada 2010 – decembrie 2014, Dănuț Căpățînă, în calitate de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Constanța, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a pretins de la reprezentanții a două societăți comerciale remiterea unor comisioane de:


- 10% din valoarea facturilor încasate de una dintre firme de la unitatea medicală (în cadrul unui contract prin care s-au externalizat serviciile de spălătorie); 


- 18-20% din valoarea investițiilor ce urmau a fi efectuate în derularea unui contract de concesiune încheiat de spital cu cealaltă societate (servicii de pompe funebre).


"În acest context, inculpatul Căpățînă Dănuț a primit, efectiv, printr-un intermediar, suma totală de 663.083 lei. Concret, banii respectivi au fost pretinși și primiți de inculpatul Căpățînă Dănuț atât pentru a truca procedurile de atribuire a unor contracte cât și pentru a introduce în caietul de sarcini și în documentația de achiziție cerințe de calificare pe care să nu le poată îndeplini decât firmele agreate. Într-unul dintre cazuri, inculpatul Căpățînă Dănuț a beneficiat de ajutorul celuilalt inculpat, Strutinsky Gabriel Sorin, care și-a și însușit, prin intermediul unei societăți pe care o controla, suma de 64.649 lei", precizează DNA în cadrul unui comunicat de presă. 


Potrivit procurorilor, în aceeași perioadă, Gabriel Sorin Strutinsky a pretins și a primit de la reprezentanții aceleiași firme beneficiare suma de 346.395 lei în schimbul determinării managerului Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Constanța, să plătească la timp facturile și să deruleze fără probleme contractele pe care societatea respectivă le avea încheiate cu unitatea medicală.


Dănuț Căpățînă a fost condamnat definitiv la 6 ani și 8 luni de închisoare, fiind găsit vinovat pentru 5 infracțiuni de luare de mită, dintre care 3 în formă continuată și spălarea banilor în formă continuată, în cadrul unui alt dosar. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5355 secunde