€ 4.7564
£ 5.5575
$ 4.2005

Mai multe ştiri online:

Cantitate-record de droguri, de 2.700 de kilograme, confiscată de autoritățile spaniole

Ştire online publicată Vineri, 11 Ianuarie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Garda Civilă spaniolă a anunțat vineri confiscarea unei cantități record de 2.700 de kilograme de marijuana de contrabandă, într-o operațiune ce a dus la arestarea a 25 de persoane în diverse zone din țară.

Operațiunea s-a concentrat pe regiunea Catalonia (nord-est), agenții reușind în cadrul acțiunii destructurarea a două plantații de marijuana în două localități din zonă.

De asemenea, au fost interceptate camioane care transportau droguri ascunse în obiecte sportive și decorative, baloți de lucernă, containere de vin și bere sau droguri în transporturi de legume cu destinația Regatul Unit și Olanda, a precizat Garda Civilă, într-un comunicat.

Principalii lideri ai organizației erau britanici și olandezi, iar ceilalți membri sunt originari din Spania, Brazilia, România, Republica Moldova și Lituania, scrie Agerpres.

Gruparea utiliza o rețea de companii fictive pentru a da aparență legală activităților și se estimează că ar fi putut obține câștiguri de aproximativ 30 de milioane de euro.

Investigația a început în luna aprilie a anului trecut după capturarea a 400 kg de marijuana și a 20 kg de hașiș ascunse într-un camion cu legume care încerca să iasă din Spania cu destinația Olanda.

A fost descoperită atunci existența unei grupări axate pe cultivarea, prepararea și distribuția marijuanei și hașișului, cu mai multe celule active, a cărei activitate era localizată în diverse puncte din Catalonia și Țara Bascilor (nord), potrivit Agerpres.

Agenții au realizat 17 percheziții la domicilii și depozite industriale în cadrul cărora au confiscat 160.000 de euro în numerar, dintre care 75.000 îngropați în podeaua unui garaj de către un lider al grupării, dar și articole legate de prepararea drogului în vederea vânzării și o armă de foc.Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7175 secunde