Când vor învăța pietonii să traverseze strada? Au văzut moartea cu ochii. O ambulanță aflată în misiune a făcut prăpăd pe b-dul IC Brătianu

4961
9
Un grav accident rutier s-a produs, ieri, pe b-dul I.C. Brătianu, în zona restaurantului Sabrosso. Doar o minune a făcut ca evenimentul să nu se transforme într-o adevărată tragedie, ținând cont că o ambulanță scăpată de sub control a măturat stația de autobuz. Din fericire, nu se afla niciun pieton sau călător în zonă. 


Accidentul a avut la bază neaten-ția sau indolența unei femei care, deși văzuse că o ambulanță gonea cu viteză cu semnalele acustice și luminoase activate, s-a grăbit să traverseze strada, considerând că trecerea de pietoni îi conferă dreptul de a trece indiferent de situație.


Profitând că celelalte mașini s-au oprit pentru a-i ceda trecerea, pietonul nu s-a mai asigurat și nu a băgat de seama ambulanța care se apropia cu viteză. Șoferul autospecialei de salvare s-a trezit efectiv cu femeia în față, pe care a acroșat-o, în ciuda manevrelor de evitare. Ambulanța scăpată de sub control a intrat apoi pe contrasens, unde s-a ciocnit frontal cu un autoturism Mazda cu numere de Bulgaria. În urma impactului, ambulanța a mai lovit un Peugeot, după care ajuns pe trotuar, chiar în stația de autobuz, oprin-du-se în gardul CFR, în timp ce cealaltă mașină a ricoșat într-un Audi oprit în spatele său. 


"Am văzut totul și mi se părea ireal. Femeia pur și simplu nu a ținut cont că venea ambulanța, deși se auzeau sirenele și toată lumea se oprise. Ambulanța a încercat să o evite, a intrat pe contrasens și a lovit în plin mașina oprită în fața mea, după care a intrat pe trotuar. Am crezut că ajunge până la mine, dar m-am înșelat", a spus șoferul autoturismului Audi. 


În urma accidentului, cinci victime au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale, toate persoanele fiind în afara oricărui pericol. Răniții, printre care asistenta medicală de pe ambulanță, femeia acroșată pe trecere și pasagerul dreapta din Mazda, au suferit traumatisme craniene și toracice. 


Comentează știrea

un cititor
30 iunie 2016
mare greșeală

Poliția rutieră trebuie să înțeleagă că au o răspundere importantă Trebuie să le spună pietonilor că trecerea de pietoni nu e pe trotuar, e pe stradă, iar strada e pentru mașini.

constantean
30 iunie 2016
@cititor

Ai perfecta dreptate,dar am o intrebare.Oare cand Politia rutiera o sa le explice soferilor ca trotuarele sunt pentru pietoni iar strada este ptr masini? Tot ce se intampla ,este doar vina coruptiei si delăsării totale din administratia locala si din Politie( Min. de Interne). Numai in Romania o sa vezi masini parcate sau chiar circuland pe trotuar si pietoni circuland pe strada.Toate acestea se datoreaza lipsei de educatie si a coruptiei din sistem.Cand spun coruptie , ma refer la modul cum se obtin permisele de conducere sau cum se aplica amenzile contraventionale . PS. Langa spital este amenajata o statie de taximetre , dar sunt cateva ciori borate care parcheaza ori in fata spitalului ori in fata tarabelor de flori,locuri interzise ptr stationare.Le spune cineva ceva acestor indivizi? Nu ptr ca sunt mana in mana cu Politia Locala,cotizeaza bani la greu politistilor corupti.Inclusiv bodyguarzii de la Zip Escort care se ocupa cu paza si protectia Spitalului Judetean,nu-i deranjeaza( macar sa anunte Politia).

Nazi
30 iunie 2016
Opinie

Dar oare s-a asigurat ca pietonul se arunca pe trecerea de pietoni eu am dreptul ca sunt pieton iar ala cu masina trebuie sa opreasca . De cate ori nu vi s-a intamplat sa va treziti cu pietonul in fata masinii. Dar am patit sa trec pe trecerea de pietoni cu toata asigurarea din partea mea si sa fiu la un pas sa fiu calcat de masina ca soferul vorbea la mobil sau se uita in torpedou,sau la ambalari de motoare ca nu te misti prea repede daca treci in fuga e rau daca mergi repede iar e rau.Am mai propus sa se faca ca in Canada cu treceri semaforizate cu buton si asa vrea primarul sa puna camere de monitorizare nu v-a exista riscul de vandalizare.

Vasile
30 iunie 2016
Trecere de pietoni

Se pare că nu știți Codul Rutier.....femeia era angajată în traversare pe trecerea de pietoni.....adica legal...poate chiar nu a remarcat ambulanta în misiune.....care poate trece pe roșu.....Dar dacă se întîmpla ceva....răspunde.....

alt cititor
30 iunie 2016
altă greșeală

Nici la trecerile de pietoni semaforizate nu treci mereu. Uneori e roșu. Nici pe trecerile de pietoni obișnuite nu treci mereu. Uneori trec mașini.

un cititor
30 iunie 2016
o prostie

Chiar nu vezi ce a făcut femeia aceea care traversa aiurea în papuci un bulevard principal plin de mașini?!?

Răspuns la: Trecere de pietoni
Adăugat de : Vasile, 30 iunie 2016
Se pare că nu știți Codul Rutier.....femeia era angajată în traversare pe trecerea de pietoni.....adica legal...poate chiar nu a remarcat...
un alt cititor
30 iunie 2016
trecere pietoni

CE SPUNE LEGEA? "Potrivit prevederilor art. 37 din OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice [...] (2) Conducătorii de vehicule sunt obligați să reducă viteza, să circule cât mai aproape de marginea drumului în sensul de deplasare și să acorde prioritate la trecerea autovehiculelor cu regim de circulație prioritară care au în funcțiune mijloacele speciale de avertizare luminoasă de culoare albastră și sonore. (3) În situațiile prevăzute la alin. (1) și (2), pietonilor le sunt interzise traversarea și circulația pe carosabil până la trecerea vehiculelor respective".

Răspuns la: Trecere de pietoni
Adăugat de : Vasile, 30 iunie 2016
Se pare că nu știți Codul Rutier.....femeia era angajată în traversare pe trecerea de pietoni.....adica legal...poate chiar nu a remarcat...
un alt cititor
30 iunie 2016
trecere pietoni

Potrivit prevederilor art. 37 din OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, ,,(1) Conducătorii de vehicule sunt obligați să oprească imediat, pe acostament sau, în lipsa acestuia, cât mai aproape de marginea drumului sau bordura trotuarului, în sensul de deplasare, la apropierea și la trecerea autovehiculelor cu regim de circulație prioritară care au în funcțiune mijloacele speciale de avertizare luminoasă de culoare roșie și sonore. (2) Conducătorii de vehicule sunt obligați să reducă viteza, să circule cât mai aproape de marginea drumului în sensul de deplasare și să acorde prioritate la trecerea autovehiculelor cu regim de circulație prioritară care au în funcțiune mijloacele speciale de avertizare luminoasă de culoare albastră și sonore. (3) În situațiile prevăzute la alin. (1) și (2), pietonilor le sunt interzise traversarea și circulația pe carosabil până la trecerea vehiculelor respective". Au avut noroc ca nu s-a intamplat o tragedie!!!

Răspuns la: Trecere de pietoni
Adăugat de : Vasile, 30 iunie 2016
Se pare că nu știți Codul Rutier.....femeia era angajată în traversare pe trecerea de pietoni.....adica legal...poate chiar nu a remarcat...
un șofer
30 iunie 2016
lipsă de educație

"...pietonilor le sunt interzise traversarea și circulația pe carosabil până la trecerea vehiculelor respective" Ciune le spune pietonilor că așa scrie la lege. Eu cred că Poliția rutieră!

Pagina a fost generata in 1.7357 secunde