Când va avea Constanța piste pentru bicicliști?

850
7
Când va avea Constanța piste pentru bicicliști? - fondpistebiciclisti-1365186498.jpg
Polițiștii rutieri constănțeni au dezvoltat un proiect prin care bicicliștii să poată circula în siguranță, fără a fi afectat traficul rutier. Oamenii legii au prezentat proiectul administrației publice locale, care a ridicat din umeri din lipsă de fonduri. Rutieriștii spun că pistele pentru bicicliști sunt binevenite într-un municipiu care se pretinde a fi demn de Uniunea Europeană în secolul XXI. 

Iată cum ar putea arăta bulevardul Alexandru Lăpușneanu. Polițiștii rutieri spun că au înaintat administrației publice locale un proiect prin care, pentru început, bulevardul Alexandru Lăpușneanu să fie "îmbogățit" cu piste pentru bicicliști. Acestea ar urma să ocupe o bandă de mers pe fiecare sens, marcate cu stâlpi de metal, pentru a evita astfel ca bicicliștii să fie loviți de șoferi, și semnalizate corespunzător, pe asfalt. Însă de la partea teoretică la cea practică mai e mult de "mâncat", pentru că administrația publică locală a stopat derularea proiectului din…lipsă de fonduri.

"Nu am întâmpinat un refuz din partea administrației publice locale, doar că ne-am lovit de lipsa fondurilor", afirmă comisarul șef Tudorel Dogaru, șeful Biroului Accidente din cadrul Serviciului Poliției Rutiere.

"Pistă de bicicliști nu înseamnă să vopsești asfaltul cu bidineaua"

Polițiștii rutieri constănțeni spun că o pistă pentru bicicliști i-ar ajuta pe constănțeni și, îndeosebi, va ajuta la dezvoltarea orașului nostru, ridicând semnificativ standardul turistic al municipiului Constanța și, implicit, al stațiunii Mamaia.

"Dacă vom face ceva, trebuie să o facem ca la carte. Adică decât să facem o pistă de bicicliști de mântuială, adică să ne trezim că pe acestea vor fi parcate mașini sau pista va fi «întreruptă» de vreun copac, mai bine nu mai facem. Pistă de bicicliști nu înseamnă să iei două bidinele și să vopsești asfaltul, trasând că pe aici trebuie să treci de acum încolo. Trebuie să avem în vedere multe aspecte, de la siguranța bicicliștilor până la fluența traficului rutier. De asemenea, trebuie să avem în vedere faptul că șoferii nu trebuie să interfereze cu bicicliștii. Ne-am gândit la Alexandru Lăpușneanu pentru că este un bulevard mare, spațios, cu multe benzi, care face legătura între oraș și stațiunea Mamaia", spune comisarul șef.

"Vrem să pedalăm în siguranță"

În timp ce administrația publică locală doarme-n bocanci, iar polițiștii rutieri se chinuiesc să obțină bani pentru pistele de bicicliști, singurii afectați sunt tot cei din urmă, care, odată cu venirea căldurii, și-ar dori să-și dezmorțească picioarele, pedalând.

"Noi ieșim cu bicicletele doar dacă suntem mai mulți, pentru că altfel ne e frică. Sunt mulți șoferi care circulă dar nu se uită în oglinzi, așa că riscăm oricând să fim accidentați. Pe de altă parte, îi înțelegem și pe aceștia. Noi vrem piste de bicicliști pe care să ne deplasăm în siguranță. În plus de asta, dacă s-ar face aceste piste, din ce în ce mai mulți cetățeni se vor deplasa pe bicicletă, pentru că este mai ieftin, mai plăcut și mult mai sănătos", spune Victor B., un biciclist constănțean.

Comentează știrea

st3fun
6 aprilie 2013
pista de biciclisti

Ok, este o idee f buna cea ptr b-dul Lapusneanul, cu prima banda sa fie ptr biciclisti, si sa fie si delimitata cu popice, dar ce te faci cu locurile de parcare care sunt de i parte si de cealalta. Ca sa parchezi, treci cu masina printre popici? Va spun si din pct de vedere al unui biciclist, si salut cu aceasta ocazie intentia d-voastra, dar si ca pct de vedere al unui sofer, ca la parcarea laterala cu spatele, multi vor lovii acesti popi.

:))
6 aprilie 2013
NO WAY!!!:))

Intai piste pentru carute trase de cai si apoi pentru biciclisti:))))

m
6 aprilie 2013
Am mai auzit

Acum ceva timp Mazare se lauda ca va face piste pt biciclisti pe centrul B-dului Mamaia (unde sunt spatiile verzi).....

rstm
7 aprilie 2013
si ceausesco promitea...

Piste pentru biciclisti... intai vile pentru consilieri si gashka, apoi hoteluri pentru consilieri si gashka, apoi avioane si vapoare pentru consilieri si gashka, apoi parti din port pentru consilieri si gashka, apoi pui expirati aruncati prostilor, apoi case pentru putorile care n-au platit o zi impozit catre SPIT, apoi inca cateva milioane pentru TV neptun, brick si alte firme de casa ale bufonului, si tot asa... si piste pentru biciclisti vor exista in jurul Salii Polivalente construita in continuu din 2008, pe pasarelele cu teme marine din Mamaia si deja exista pe Soseaua de Coasta si pe insulitele palmier...

Cititor
7 aprilie 2013
rstm

Idiot...

Răspuns la: si ceausesco promitea...
Adăugat de : rstm, 7 aprilie 2013
Piste pentru biciclisti... intai vile pentru consilieri si gashka, apoi hoteluri pentru consilieri si gashka, apoi avioane si vapoare pentru...
MIRUNA
7 aprilie 2013
alo,garda de mediu,ce faceti ?? e o putoare cu miros chimic in toata zona de sud a orasului

la fel cum a fost si acum 3-4 ani si acum 2 ani,practic in fiecare an niste firme din port sau oil terminal sau naiba stie, cineva emana niste mirosuri ,e putin spus de benzina,de mirosuri de substantze chimice grele care imput toata zona orasului de la sud de gara cfr pana in kilometrul 4-5- ..ce faceti acolo, voi doar sa dormiti in birouri stiti?de ce nu controlati firmele ,de ce nu dati amenzi?

MIRUNA
7 aprilie 2013
Ploaia roșie căzută peste Constanța conține metale grele More Sharing Services Distribuie știrea Share on facebook Share on google Share on twitter Share on email Share on print Comentează știrea (1) Marește dimensiunea textului Mai multe știri onli

Ploaia roșie căzută peste Constanța conține metale grele More Sharing Services Distribuie știrea Share on facebook Share on google Share on twitter Share on email Share on print Comentează știrea (1) Marește dimensiunea textului Mai multe știri online : ploaie • Constanța • poluare • Social În urmă cu mai bine de o săptămână, peste județul și municipiul Constanța s-a abătut un nor de praf roșu. La momentul respectiv, reprezentanții Agenției Județene pentru Protecția Mediului Constanța a prelevat probe de pulberi și le-a trimis spre analiză în laboratorul propriu. În cursul zilei de ieri au făcut publice și rezultatele analizelor. Astfel, deși nu s-au înregistrat depășiri ale valorilor admise, au fost unele valori crescute ale concentrațiilor de pulberi de metale grele. "La stația de trafic CT1, situată în zona Casa de Cultură, pentru indicatorul PM10 (pulberi respirabile), s-au înregistrat valori de 37,79 microgram/mc în data de 25 martie și respectiv 43,61 microgram/mc în data de 26 martie (limita maxim admisă pentru 24 de ore este de 50 microgram/mc). Pentru metalele grele analizate din praful depus pe filtre (Pb, Cd, Ni, Cu), nu s-au înregistrat depășiri ale valorilor limită, dar s-a observat o creștere a concentrației acestora față de valorile înregistrate în mod obișnuit", se precizează într-un comunicat semnat de directorul executiv al A.P.M. Constanța, Lavinia Monica Zaharia. Se descarca sute de mii de tone bauxita in mijlocul Constantei ( vezi Socep fosta dana de containere) Cum a primit autorizatie de la mediu? In porturile europene, terminalele de minereuri se afla in zonele cat mai departate de centru urban.. La noi e invers.Unde mai pui ca bauxita are aceea culoare rosiatica gasita pe masinile noastre . Ei cauta sursa in SAHARA si poate fi din Port Constanta

Articole pe aceeași temă

Vineri, 15 Februarie 2013
Stire din Eveniment : Iată super-misiunea Poliției Rutiere!
Luni, 11 Februarie 2013
Stire din Eveniment : CONSTANȚA, CA O PÂNZĂ DE PAIANJEN
Pagina a fost generata in 0.5942 secunde