Când le dau victimele o mână de ajutor hoților

155
Când le dau victimele o mână de ajutor hoților - candledauvictimeleajutor-1387113674.jpg

Articole de la același autor

Pentru a asigura, de sărbătorile de iarnă, un climat de ordine și siguranță publică, polițiștii constănțeni desfășoară acțiuni de informare în piețe, autogări și, în general, în zonele aglomerate.

"Este mai ușor să prevenim decât să combatem, de aceea recomandăm con-stănțenilor câteva măsuri simple, dar eficiente, menite să-l determine pe infractor să renunțe să atenteze la proprietatea lor", ne-a precizat Bogdan Păduraru, purtător de cuvânt al Poliției Constanța.

În ultima perioadă au fost înregistrate mai multe spargeri de autoturisme, sens în care iată ce vă sfătuiesc oamenii legii: "Măsurile de protecție pe care trebuie să le ia fie-care posesor al unui autoturism în mo-mentul parcării acestuia constituie ele-mentul principal în descurajarea poten-țialilor infractori. Fenomenul infracțional de furt din autovehicule este generat de o serie de cauze cum ar fi lăsarea în autoturism a bunurilor de valoare (genți, telefoane, GPS-uri), neglijența proprietarilor în a-și asigura autoturismele cu sisteme de securitate eficiente, lăsarea portierelor descuiate la părăsirea autoturis-mului, parcarea acestora în zone neiluminate sau izolate".

Cât privește furtu-rile din locuințe, re-prezentantul Poliției Constanța spune că "practica demonstrea-ză că reușita în ac-tivitatea infracțională se bazează și pe ajutorul acordat de victime, atunci când se lasă ferestre des-chise, când ușile nu sunt asigurate cu în-cuietori sigure, când se lasă cheia sub preș sau bilete în ușă de genul «sunt plecat în concediu» sau «lipsesc câteva ore»". De aceea, pentru a nu ajunge victime ale hoților, nu îi ajutați în acest mod. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6414 secunde